Autor: Tõnu Tramm • 7. aprill 2021

Kullerfirmad on hädas järjekordse petuskeemiga

Inimeste e-posti aadressidele on saabunud Omniva nimel teateid ebaõnnestunud paki kohaletoimetamise katsest ning palvega sisestada oma andmed, et pakki oleks võimalik tagastamise asemel siiski saajale väljastada. Analoogse petuskeemi inglisekeelne versioon on liikumas ka teiste kullerfirmade nime alt.
Näie Omniva nimel levivast petukirjast.
Foto: Omniva

Levimas on järjekordsed pealtnäha Eesti Posti või Omniva nime kasutavad libasõnumid, mille raames palutakse klientide andmeid (sh krediitkaardi andmeid), et postiettevõte saaks neile kohale toimetada paki, mis varem ei õnnestunud. E-kiri saabub näiliselt Eesti Postilt või Omnivalt, kuid kirjas juhitakse inimene võõrale veebilehele, teatab ettevõte oma kodulehel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077