Autor: Logistikauudised.ee • 18. märts 2021

Cleveron tegi kioskitele ja väikepoodidele minipakiroboti

Paki sisestamine Cleveroni pakirobotisse.
Cleveron tõi turule spetsiaalselt väikese müügipinnaga poodide jaoks loodud pakiroboti, mis aitab kioskitel ja pakipunktidel ruumi efektiivsemalt ära kasutada ning klienditeenindust kiirendada.

Cleveron 405 on küll mõõtudelt väike, kuid suudab ruutmeetril hoiustada kuni 170 pakki. Pakiroboti pilootprojekt juba käib, kaks robotit väljastavad kaupu pakikappide kasutamise Mekas Poolas, teatas Cleveron.

Uus toode loodi logistikaettevõtete ja jaemüüjate tagasiside põhjal, kes olid hädas suurtest pakimahtudest tingitud ruumipuudusega laopindadel. „Cleveroni viimase miili lahendusi kasutavad maailma juhtivad jaemüügi- ja logistikafirmad, kellel on suured pakimahud,” ütles Cleveroni tegevjuht Mihkel Ilp.

„Pandeemiast tingitud piirangute tõttu nägid ettevõtted vajadust pakiroboti järele, mis oleks omadustelt samasugune nagu meie teised tooted, kuid võtaks minimaalselt ruumi,” lisas Ilp.

Välisriikides on levinud, et pakke väljastavad lisaks postkontoritele ka kioskid ja muud väikepoed, kes saavad teenuse pealt tulu ning kasvatavad klientuuri. Tavaliselt on pakkide üleandmispunktidel väikesed laoruumid ja pakimahu kasv tekitab probleeme. „Nägime pilte pakkidest pungil poepindadest, kus ei olnud enam ruumi muude toimetuste jaoks,” ütles Ilp. See tekitab probleeme ka klienditeeninduses, kuna töötajad on hõivatud pigem pakkide väljastamisega ning muud kohustused jäävad tagaplaanile.

„Cleveroni tiim otsustas luua lahenduse, millel oleks sama nutikas hoiustamissüsteem ja kiire paki üleandmisvõimekus nagu meie teistel toodetel, kuid mis vajaks võimalikult vähe põrandapinda,” selgitas Ilp.

Turul ainulaadne Cleveron 405 on saadaval neljas suuruses, põrandapindalaga 1.3–1.8 m2. Suurim mudel mahutab kuni 315 pakki. Pakiroboti teeb ruumisäästlikuks just selle nutikas ladustamissüsteem, mis mõõdab paki sisestamisel selle suurust. Ruumi kokkuhoidmiseks ladustatakse pakke liikuvatel alustel vastavalt kõrgusele, vastupidiselt fikseeritud riiulitega lahendustele, mis pakke suuruse järgi ei organiseeri. Paki kättesaamiseks tuleb kliendil skaneerida vaid kood, mille järel kulub paki väljastamiseks maksimaalselt 10 sekundit. Esimene piloot Cleveron 405ga on juba Euroopas alanud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077