Autor: Logistikauudised.ee • 10. märts 2021

Möödunud aastal kasutas ühistransporti kolmandiku võrra vähem reisijaid

Statistikaameti andmetel sõitis Eestis ühistranspordiga möödunud aastal kokku ligi 145 miljonit reisijat. Võrreldes 2019. aastaga oli sõitjaid 35% vähem ja seda eelkõige bussireisijate vähenemise tõttu.
Ühistranspordiga reisijate hulk vähenes nii maanteedel kui raudteedel.
Foto: Raul Mee

Statistikaameti analüütiku Birgitta Ojamaa sõnul vähenes ühistranspordiga reisijate vedu koroonaviiruse tõttu alates märtsist nii maanteedel, raudteedel, veeteedel kui ka õhus. „Bussi, trammi ja trolliga sõitis üle 133,7 miljoni inimese, mis on kolmandiku võrra vähem kui 2019. aastal. Bussitranspordi kasutajate kahanemisel oli suur mõju, kuna see on peamiselt kasutatav transpordiliik,“ täpsustas Ojamaa.

Logistikauudised.ee toetajad:
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077