Autor: Logistikauudised.ee • 22. jaanuar 2021

Laevaühendus Kihnuga taastub laupäeval

Transpordiameti peadirektor Kaido Padar allkirjastas erakorralise käskkirja, mille kohaselt teenindab laupäevast parvlaev Soela liini Kihnu–Munalaid ja parvlaev Reet viiakse teenindama liini Sõru–Triigi.
Kihnu ja Munalaiu vahel hakkab laepäevast sõitma parvlaev Soela.
Autor: Picasa

Laevade vahetus toimub nädalavahetuse jooksul. Parvlaev Soela alustab liini Kihnu-Munalaid teenindamist 23. jaanuaril kell 7.00 ja parvlaev Reet teeb esimese reisi Sõrust pühapäeval 24. jaanuaril kell 8.15. Sellest tulenevalt tühistatakse kaks laupäevast reisi:

•laupäev 23. jaanuar kell 8.15 Sõrust,

•laupäev 23. jaanuar kell 19.00 Triigist.

“Vabandame Kihnu inimeste ees tekkinud ebamugavuste pärast! Transpordiametile on oluline tagada reisijatele ohutu ning töötav transport mandri ja saarte vahel. Oleme eilsest saadik erinevate osapooltega nagu Pärnu Sadam, Kihnu Veeteed, Pärnu Ühistranspordikeskus, Majandus-ja Kommunikatsiooniministeerium ning mitmete teiste Eesti ja Soome partneritega tihedalt läbi rääkides üritanud leida võimalikku parimat lahendust. Meie eesmärk on olnud ühendus Kihnu inimestele võimalikult kiiresti taastada,” selgitas Transpordiameti peadirektor Kaido Padar.

Laupäevani teenindatakse Kihnu ja mandri vahelist liini hõljukiga, mille väljumisajad leiab Kihnu Veeteede kodulehelt.

Eile katkes laevaühendus Kihnuga raskete jääolude tõttu. Tuul tekitas Kihnu saare juurde sadamast väljasõidu teele tugeva jäärüsi. Seoses reisiparvlaev Kihnu Virve remondiga opereerivad alates 11.01 liinidel Kihnu-Munalaid ning Munalaid-Manilaid asenduslaev.

Põhilaeva Kihnu Virve korraline hooldus oli vajalik, kuna selle edasilükkamine oleks laeva tõrgeteta kasutamist tulevikus otseselt mõjutanud. Tegemist on reisilaevaga ja reisijate ohutuse tagamine on tähtsaim, seepärast ei olnud võimalik Transpordiametil korralist hooldust edasi lükata.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077