18. november 2020

Rahanduskomisjon soovib tõsta Eesti sadamate kaubavoogusid

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Aivar Kokk tutvustab täna riigikogus 2021. aasta riigieelarve eelnõusse tehtud täiendusi, kus üheks olulisemaks on veeteede tasude 50% alandamine, et soodustada kaubavoogude kasvu läbi Eesti sadamate.
Muuga konteinerterminal.
Foto: Erik Prozes

Koka sõnul soovitakse veeteetasude soodustust eesmärgiga edendada rahvusvahelise meretranspordi jätkumist Eesti sadamate kaudu. “Teeme ettepaneku vabastada 2020. aasta 1. aprillist kuni aasta lõpuni Eesti sadamatesse sisenevad laevad 50 protsendi ulatuses veeteetasude maksmisest. Loodame sellega motiveerida kaubasaatjaid suunama oma kaubavoogusid Eesti sadamate kaudu,” põhjendas Kokk muudatuse tagamaid.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077