Autor: Logistikauudised.ee • 29. september 2020

ELis töötab juba 200 000 veokijuhti kolmandatest riikidest, neist üle veerandi Leedus

Euroopa Transporditöötajate Föderatsiooni ETF aruande kohaselt sai 2019. aastal ELis tööloa 200 000 veoautojuhti riikidest, mis ei kuulu Euroopa Liitu. Tervelt 70% töölubadest on välja antud Poolas ja Leedus, kuid ka Lätis ulatus see arv juba 6700-ni.
Leedus on tööl juba üle 50 000 välisjuhi, uue "turuna" on avastatud Usbekistan.
Foto: KACPER PEMPEL

Kui viis aastat tagasi, ehk aastal 2014 töötas Euroopa Liidu piirides alla 42 000 juhi väljastpoolt ELi, eeskätt Ukrainast, Valgevenest ja Kasahstanist, siis nüüd on see arv viiekordistunud ning ka geograafiline haare laiem, ulatudes Kesk-Aasiani välja, kirjutab trans.info.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077