Autor: Kristel Härma • 16. juuli 2020

Pealinna arendajaid ahistav parkimiskohtade nõue muutub ootamatus suunas

Tallinnas tuleb eelnõu kinnitamisel viia parkimine rohkem maa alla.
Foto: Andras Kralla
Kinnisvaraarendajaid ahistavad nõuded, mis panevad Tallinna linnas paika, kui palju tuleb uue kortermaja juurde parkimiskohti rajada, saavad kauaoodatud muudatuse. Leevenemise asemel terendab aga rohkemgi ettekirjutisi ning üks oluline muudatus kergitab korterite hinda.

Kui Tallinna parkimiskohtade arvu eelnõu kinnitatakse, seatakse sellega ette normid, mille järgi tuleks südalinna ja miljööalale korterelamut ehitades rajada iga korteri peale üks parkimiskoht ning mitte rohkem, kuna autod tuleb viia linnasüdamest rohkem välja. Kesklinnas võib olla parkimiskohti iga korteri kohta 1,1, sealt kaugemale jäävates korterelamute piirkondades tuleb luua minimaalselt 1,3 ning äärelinnas iga korteri kohta minimaalselt 1,5 parkimiskohta.

Logistikauudised.ee toetajad:
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077