Omavalitsused ootavad suurema sõidukiiruse nimel raudtee sirgemaks ehitamist

Omavalitsuste hinnangul tuleks raudteetaristu elektrifitseerimisel osad kurvid laugemaks ehitada, et oleks võimalik ka kiiremini sõita   Foto: Andras Kralla

Omavalitsused ootavad, et koos raudtee elektrifitseerimisega tehakse laugemaks ka raudtee kurvid, nii et Tallinnast Tartusse ja Tallinnast Narva saaks tulevikus sõita ka 240 km/h. Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tõdeb, et siht on kuni 160 km/h ja sedagi mitte igal raudteelõigul.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi transpordi arengu ja investeeringute osakonna juhataja Indrek Gailan ütles, et pärast elektrifitseerimist on raudteetrass pikaks ajaks nii-öelda lukus, vahendas ERR.

Samasugusele järeldusele tulid hiljuti ka kaheksa Eesti maakonna vallad ja linnad. Omavalitsuste ühendused koostasid pöördumise, kus kutsuvad enne elektrifitseerimistöid seniseid raudteetrasse üle hindama.

Loe pikemalt ERRist.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Ana Tilkson
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150