Autor: Logistikauudised.ee • 3. juuni 2020

Omavalitsused ootavad suurema sõidukiiruse nimel raudtee sirgemaks ehitamist

Omavalitsuste hinnangul tuleks raudteetaristu elektrifitseerimisel osad kurvid laugemaks ehitada, et oleks võimalik ka kiiremini sõita
Autor: Andras Kralla
Omavalitsused ootavad, et koos raudtee elektrifitseerimisega tehakse laugemaks ka raudtee kurvid, nii et Tallinnast Tartusse ja Tallinnast Narva saaks tulevikus sõita ka 240 km/h. Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tõdeb, et siht on kuni 160 km/h ja sedagi mitte igal raudteelõigul.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi transpordi arengu ja investeeringute osakonna juhataja Indrek Gailan ütles, et pärast elektrifitseerimist on raudteetrass pikaks ajaks nii-öelda lukus, vahendas ERR.

Samasugusele järeldusele tulid hiljuti ka kaheksa Eesti maakonna vallad ja linnad. Omavalitsuste ühendused koostasid pöördumise, kus kutsuvad enne elektrifitseerimistöid seniseid raudteetrasse üle hindama.

Loe pikemalt ERRist.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077