Autor: Logistikauudised.ee • 9. aprill 2020

Aas esitas taotluse Suure Väina silla eriplaneeringu algatamiseks

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas esitas riigi eriplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise algatamise taotluse mandri ja Muhu saare vahele püsiühenduse rajamiseks, kirjutab ERR.
Majandus- ja taristuminister Taavi Aas.
Autor: Liis Treimann

Taavi Aas ütles neljapäeva hommikul ERR-ile, et eriplaneeringu mõte on teha kindlaks, kas on võimalik püsiühendust rajada ja kui on, siis millisel marsruudil. Aas tunnistas, et eriplaneering võib kesta pikki aastaid ning selle juures on väga oluline kohalike elanike kaasamine.

"Teada on, et Saaremaa inimesed on püsiühenduse poolt, aga Muhu saare rahvas on pigem vastu. Teisalt on väga oluline see, kuidas läheb erinevate keskkonnamõjude hindamisega. Sellest sõltub, kas pühiühenduse tegemine on võimalik või mitte," sõnas Aas.

Tavaliselt kestab eriplaneering kaks-kolm aastat. Aas ütles, et tema näeb, et sild tuleks PPP-projektina ehk avaliku ja erasektori koostöös. "Viimane küsitlus, mis Saaremaal tehti, seal räägiti sellest, et tegemist ei ole tasuta sillaga, vaid tasulise sillaga," sõnas majandus- ja taristuminister Taavi Aas.

Loe pikemalt ERR-st.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077