Eliisa Matsalu • 24 märts 2020
Uudised
Ainult tellijale

Hätta sattunud väikesed ettevõtjad jäävad abist ilma

Eesti väike- ja keskmiste ettevõtjate assotsiatsiooni EVEA presidendi Heiki Ritsu sõnul on EVEA seisukohal, et mikroettevõtete juhatuse liikmetele, seal hulgas ühe inimesega ettevõtetele ja FIEdele, kes ei saa palka töölepingu alusel, peab abimeetmetega tagama töö katkemisega seotud tugimeetmed võrdselt töölepingu alusel töötajatega.  Foto: Erik Prozes

Kõik väiksed ettevõtted, kelle ainsateks töötajateks on juhatuse liikmed, jäävad töötukassa hüvitistest ilma, isegi kui nende sissetulek on koroonaviirusest põhjustatud majanduslanguse pärast haihtunud. Mitmed peavad olukorda ebaõiglaseks.

Valitsus ja töötukassa töötas välja 250 miljoni euro suuruse abipaketi, et aidata raskesse olukorda sattunud ettevõtete töötajaid, kelle sissetulek praegu kannatab. Töötukassa kommunikatsioonijuht Annika Koppel sõnas, et juhatuse liikmed meetmest abi ei saa, kuna hetkel on valitsus otsustanud, et neile, kes ei ole töötuskindlustusmakset maksnud, hüvitis ei laiene. Juhatuse liikmed töötuskindlustusmakset ei maksa.

VORMISTA SOODUSHINNAGA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu Logistikauudised erilehe PDFidele
 • Ligipääsu Transpordi ja logistika infolehele
 • Jaga lugu:
  LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

  Logistikauudised.ee toetajad:

  Tõnu Tramm
  Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
  Ana Tilkson
  Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150