Autor: Logistikauudised.ee • 17. märts 2020

Piirikontrollid võivad pikendada pakisaadetiste tarneaegu

DPD Eesti annab teada, et kuna viiruse tõttu on mitmed riigid ja ettevõtted kehtestanud erinevaid piiranguid ja lisaprotseduure, siis võib see mõju avaldada ka pakisaadetiste toimetuste tavapärastele tarneaegadele.
DPD Eesti tegevjuht Remo Kirss.
Foto: DPD

„Võtame päev ja nädal korraga. Hetkel töötame suurel koormusel ja muutuvas ning häguses keskkonnas. Peame olema valmis järgmisteks olulisteks piiranguteks, mis mõjutavad saadetiste mahtusid ja kohaletoimetamise võimalusi,“ sõnas DPD Eesti tegevjuht Remo Kirss.

Ta lisas, et kullervedu toimib nii tavapäraselt kui see on üldse võimalik. Üha rohkem asutusi ja riike on kehtestamas täiendavaid piiranguid ning see võib järjest enam mõju avaldama hakata ka saadetiste tarneaegadele.

„Raskematel juhtudel, näiteks piirkonnad nagu Šveitsi lõunaosa, kus on kehtestatud täielik karantiin või liikumiskeeld, pole meil paraku muud võimalust, kui pakk saatjale tagastada, kui keegi soovib sinna midagi saata,“ märkis Kirss.

Enne rahvusvaheliselt pakki saates või seda tellides tasub kontrollida DPD Eesti kodulehelt viimast informatsiooni, millistes piirkondades pakiveo osas piiranguid kehtestatud on.

Lisaks on äärmiselt oluline enne saadetiste lähetamist veenduda, et äripartner või eraisikust saaja nii Eestis kui ka rahvusvahelisel saab endiselt saadetist vastu võtta. Kui saaja ei saa saadetist vastu võtta, siis saadetis tagastatakse saatjale, sest saadetiste ladustamise võimalus puudub.

Hetkel esineb seoses muudatustega laevaliikluses viivitusi ka kaubaveos Rootsi ja Eesti vahel, kus kohaletoimetamise ajad võivad pikeneda ühe kuni kahe tööpäeva võrra. Sama võib ees oodata ka Soome suunal, kui laevaliini opereerimises viiakse sisse olulisi muudatusi. Pakivedu on täielikult peatatud Šveitsi lõunaosas.

Eesti enda taastatud piirikontroll ning kontroll Leedu ja Poola piiril võib samuti mõjuta kaubavedu, sest juba on näiteks Poola ja Leedu piirile tekkinud järjekorrad. Usutavasti suudetakse lähiajal lubatud piiriületamistele läbilaskevõimet tõsta, kuna ka Euroopa Komisjoni poolt on antud selge sõnum, et kaupade vedu ja tarneahelaid peaksid piirikontrollid minimaalselt mõjutama.

Eesti siseselt kullereid takistavaid piiranguid seatud otseselt pole, kuid paljude ettevõtete ja asutuste töökorralduse muudatuste tõttu võib siiski esineda viivitusi tarneaegades.

DPD Eesti palub ka kõikidel oma äriklientidel informeerida DPD klienditeenindust sellest, kui ettevõte või asutus on suletud või seal kehtivad kaubavedu puudutavad piirangud. Oluline on DPD klienditeenindust teavitada ka sellest, kui piirangud lõppevad või muutuvad. Tähis on märkida saadetisel õige kontaktisiku nimi ning paluda vastuvõtval firmal või asutusel märkida uksele piirangud ja vajalikud kontaktid.

DPD Eesti on ajutiselt peatanud järgnevad teenused: Lunateenus, dokumendi tagastust, isikutuvastusteenuse ja kaupade väljastamise ja vastuvõtmise DPD Tallinna ja Tartu depoo aadressidelt, et piirata võimalikku viiruse levikut.

Palume saadetiste toimetusteks ja kaupade edastamiseks kasutada pakiautomaati või tellida kuller ning lähtuda kontaktivaba toimetusest.

Tähelepanu: eelistada pakiautomaati ja kontaktivaba toimetust!

Kontaktivaba toimetus: Saadetise üleandmisel ja vastuvõtmisel on saab eraisikust saaja saadetise toimetusele eelnevalt DPD kullerilt SMS/e-kirja teavituse, milles on link iseteeninduskeskkonda. Valides seal KONTAKTIVABA TOIMETUS, saate jätta kulleri jaoks märke selle kohta, kuhu ta saadetise teie aadressil asetada võib. Palume hoida valitud koht võimalikult kiiresti ja lihtsasti ligipääsetavana ning ilmastikule vastav.

Palume kõikidel klientidel võimalusel pakid teele panna ja vastu võtta pakiautomaadist. Saadetised, millele on juba tellitud kohaletoimetamine koju, kuid selle kaal ning mõõtmed lubavad saadetise toimetada pakiautomaati, siis DPD võib ajutiselt teostada selliste saadetiste kättetoimetust ka pakiautomaati. Oma saadetise sihtkoha osas saab muudatusi teha DPD iseteeninduskeskkonnas.

Sisestades pakiautomaadis PIN-koodi puutetundlikul ekraanil, soovitame eelnevalt ja pärast ekraaniga kokkupuudet käed hoolikalt pesta ja/või desinfitseerida. PIN-koodi sisestamiseks võib kasutada ka ühekordselt kasutatavaid kilekindaid.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077