Autor: Logistikauudised.ee • 28. jaanuar 2020

Lennundusõpe jõuab Eestis uuele tasemele

Eesti Lennuakadeemia alustab 2020. aasta sügisest uuenenud lennunduskorralduse 3-aastase rakenduskõrghariduse õppekavaga, mis on senisega võrreldes oluliselt põhjalikum. Vastuvõtt akadeemiasse algab 18. juunist.
Uut lennunduskorralduse õppekava juhib juhtimise ja ettevõtluse dotsent Viktor Trasberg.
Foto: Väinu Rozental

Varem „Lennundusettevõtte käitamise“ nime kandnud õppekava on läbinud uuenduskuuri nii sisu kui ka õppemahu osas ning on alates 2020. aasta sügisest akadeemias esimene 3-aastane õppekava. Programmi läbimisel omistatakse lõpetajale tehnikateaduse bakalaureuse diplom.

Õppekava juhi, juhtimise ja ettevõtluse dotsendi Viktor Trasbergi sõnul on õppekava uuendus oluline samm edasi kõrghariduse kaasajastamise suunas: „Uuenenud ja kompaktsem õppekava vastab paremini lennundussektori vajadustele, sh sisaldab senisest enam lennundusaineid ning on ühtlasi kooskõlas rahvusvaheliste nõuetega. Õppekava läbinu saab bakalaureusekraadi ning teda ootab ees lai töökohtade valik lennunduses.“

Õppe alustamiseks on vajalik omada keskharidust (või sellele vastava välisriigi kvalifikatsiooni), sooritada reaalaine riigieksam (kitsas või lai matemaatika või enne 2014. a sooritatud matemaatika või füüsika riigieksam) ja inglise keele riigieksam (või riigieksamiga võrdsustatud rahvusvaheline võõrkeeleeksam vähemalt tasemel B1) ning osata eesti keelt vähemalt tasemel B2. Vastuvõtutingimuste osaks on ka sisseastumiseksam testi ja vestluse vormis.

Uuenenud õppekava maht on 180 EAP-d ning õppekava sisu ja moodulitega on võimalik lähemalt tutvuda lennuakadeemia kodulehel.

Vastuvõtt kõikidele Eesti Lennuakadeemia rakenduskõrghariduse õppekavadele algab 18. juunil ning kestab 1. juulini 2020. Kõigil huvilistel on võimalik osaleda sisseastujatele mõeldud ettevalmistuskursusel „Sissejuhatus lennunduserialadesse“ ning sooritada sisseastumiseks vajalikud eeltestid juba kevadel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077