Autor: Logistikauudised.ee • 31. detsember 2019

Pürotehnikat ei tohi pakiautomaatide kaudu saata

Aastavahetuse eel ja järel tuleb ette, et nii mõnigi üritab erinevat pürotehnikat pakiautomaatide või siis kullerite kaudu saata, kuid DPD tuletab meelde, et plahvatusohtliku ilutulestiku pakkide teel läkitamine on välistatud.
Ilutulestikud ja raketid.
Autor: Julia-Maria Linna

„Kuna igasuguse ilutulestiku näol on tegemist ohtliku veosega, siis reeglite järgi me seda transportida ei või, aga aastavahetuse eel ja järel on ikka nii mõnigi, kes üritab sellise sisuga pakke teele panna,“ lausus DPD Eesti müügi- ja turundusjuht Janek Kivimurd. „Mõnikord on lausa tavalisele ilutulestiku patareile pandud pakisilt peale ja tahetud seda nii teele panna.“

Kivimurd selgitas, et selliste pakkide tuvastamisel jäävad saadetised vedamata ning kliendil tuleb siis ise neile järgi tulla. „Igat pakkida me muidugi üle kontrollida ei jõua ja ei saagi, kuid selliseid ohtlikke saadetisi siiski leidub ja seda peamiselt just aastavahetuse ja jaanipäeva aegu,“ märkis Kivimurd.

„Eeldatavalt tehakse seda siiski teadmatusest ja saatjad tahavad siiski lihtsalt ilusat vaatemängu ja tähistamist ning sellele vaatamata, et selliseid saadetisi me vedada ei saa, soovime, et tähistamine ja uus aasta tuleks kõigile edukas.“

DPD reeglistiku järgi kuuluvad ohtlike kaupade hulka lõhkeained, ilutulestik, kemikaalid, happelised, söövitavad ja ärritavad ained, relvad, tulirelvad, ohtlikud jäätmed, meditsiinijäätmed ning hüpodermilised nõelad ja süstlad.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077