Uudised
Ainult tellijale

Uuring: ostujuhtimine aina olulisem, transport kulukam

Tallinna Tehnikaülikooli ja Turu Ülikooli poolt mullu korraldatud logistikauuringust selgus muu hulgas, et meie ettevõtted peavad tarneahelas aina olulisemaks ostujuhtimist ning kurdavad soodsate transpordivõimaluste vähenemise üle.

Eesti ettevõtted eelistavad oma laomajandust ise korraldada, transport aga ostetakse sisse.  Foto: Raul_Mee

Tegemist oli Eestis kolmandat korda läbiviidud komplektse logistikauuringuga, eelnevad on seda tehtud 2007. ja 2012.–2013. aastal. Peamiste teemadena uuriti Eesti ja Eesti ettevõtete logistikaalast konkurentsivõimet ning ettevõtete tegutsemistingimusi Eesti turul, logistika ja tarne­ahela juhtimise mõju ettevõtete tegevusele ja konkurentsivõimele, ettevõtete logistikakulusid ja logistika tulemusnäitajaid, peamisi tarneahelate toimimist häirivad tegureid Eestis, logistikategevuste väljast tellimist (outsourcing), info- ja kommunikatsioonisüsteeme logistikategevuses ning tähtsamate ettevõtete logistikajuhtimisega seotud arenguvajadusi ja töötajate kompetentsivaldkondi.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu Logistikauudised erilehe PDFidele
 • Ligipääsu Transpordi ja logistika infolehele
 • Jaga lugu:
  LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

  Logistikauudised.ee toetajad:

  Tõnu Tramm
  Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
  Ana Madismäe
  Ana MadismäeReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150