Autor: Logistikauudised.ee • 7. november 2019

Peugeot toob turule ka kolmanda elektrilise kaubiku

Lisaks elektrilistele e-Partner ja e-Boxerile toob Peugeot aastaks 2021 turule ka oma kolmanda kaubiku elektrilise versiooni e-Expert, mille sõiduulatus ühe laadimisega on kuni 300 km.
Elektriline Peugeot Expert.
Foto: Peugeot

Uue elektrilise e-Expertiga näitab Peugeot, et püsib pühendunult oma ambitsioonikal elektrifitseerumise kursil ja plaanib lisada juba aastaks 2021 kõikide mudelite valikusse ka elektrilise verisooni. Uue Peugeot e-Experti tootmist alustatakse 2020. aasta teises pooles, eesmärgiga tugevdada Peugeot tarbesõidukite juhtpositsiooni ja Experti edulugu, mis sai alguse juba 2016. aastal, mil see mudel turule tuli.

Enamus tarbesõidukeid sõidavad alla 300 km päevas, seega on Experti elektriline versioon loogiline ja praktiline alternatiiv sisepõlemismootoriga kaubikule.

Valikus saab olema kaks erineva aku mahutavusega versiooni: 50 kWh, mille sõiduulatus on 200 kilomeetrit ja 75 kWh, mille sõiduulatus on 300 kilomeetrit (WLTP mõõtemetoodika andmetel).

„Peugeot visioon on iga oma mudeli valikusse lisada ka elektrifitseeritud versioon, mis annab kliendile vabaduse valida oma isiklikele vajadustele ja soovidele vastava jõuallika, tegemata seejuures kompromisse disainis või sõiduomadustes. Elektriline e-Expert ei erine sisepõlemismootoriga versioonidest mitte ühegi olulise omaduse poolest ning säilitab oma praktilisuse, kandevõimekuse ja jõulise stiili,” kommenteeris Peugeot Baltikumi tegevjuht Andrus Kuus.

Enne elektrilist e-Experti jõuavad turule elektrifitseeritud Peugeot mudelid e-208, e-2008, pistikhübriidid 508 HYBRID ning 3008 HYBRID4, ning kaubikud e-Partner ja e-Boxer.

Kuna Peugeot Boxerist on oma versioonid ka Toyotal, Citroenil ja Opelil, on suure tõenäosusega oodata elektrilisi versioone ka nende kaubamärkide all.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077