Autor: Logistikauudised.ee • 27. september 2019

Finnair lisab 2020. aasta suvel Tallinna-Helsingi liinile kaks lendu

Finnair lisab 2020. aasta suvehooajal kaks lendu Tallinna-Helsingi liinile, mis tagab nädalas kahe pealinna vahel kokku 58 lendu.
Finnair kasutas veel hiljuti kauglendudel lennukitüüpi Airbus A340-300
Foto: Raul Mee

Sealjuures viiakse lennuplaanis ka teistel väljumistel sisse muudatusi, et tagada parem ühenduvus ning graafikus püsimine, teatas ettevõte.

Uus lend lisatakse laupäeva hommikuks alates 28. märtsist 2020, mil algab suvehooaeg. Suvehooaeg kestab kuni 26. oktoobrini 2020. Lend väljub Helsingist kell 7.30 ning jõuab Tallinnasse kell 8.00. Tagasilend väljub Tallinnast kell 8.25 ja maandub Helsingis kell 8.55. See teeb kokku 58 lendu nädalas: üheksa nädala sees, seitse laupäeviti ning kuus pühapäeviti.

Suvisel tipphooajal (18. juuni – 9. august 2020), mil ärireiside nõudlus on ebastabiilsem, lendab Finnair veidi väiksema koormusega, kuni 46 lendu nädalas. Selleks perioodiks lisab Finnair ühe lennu reede õhtuks. Lend väljub Helsingist kell 19.05 ja maandub Tallinnas kell 19.40. Tagasilend väljub Tallinnast kell 20.05 ning jõuab Helsingisse kell 20.40. Kokku teeb see seitse lendu esmaspäevast neljapäevani, kaheksa lendu reedeti ning viis nädalavahetustel.

Lisaks lendudele Tallinnast lendab Finnair kuuel korral nädalas Helsingisse ka Tartust.

Eesti lende opereerib Norra ATR-tüüpi lennukitega. Kõik ATR lennukid läbivad hetkel uuenduskuuri Tallinnas asuva ettevõtte Magnetic MRO hooldusangaarides. Norral on juba kasutusel seitse renoveeritud ATR lennukit.

Renoveerimistööd jätkuvad kuni 2020. aasta kevadeni, kui kõik 12 lennukit on saanud uue, värske interjööri ja Finnairi välisilme. Norra opereerib igal aastal üle 30 000 ATR lennu.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077