Autor: Logistikauudised.ee • 6. september 2019

Viking XPRS püstitas augustis kõigi aegade reisijateveo rekordi

Suvine nõudluse kasv Tallinna–Helsingi liini lisaväljumiste järele kajastub selgelt parvlaeva Viking XPRS reisijate arvus, mis ületas suvel 600 000 piiri. Augustis sõitis laevaga 209 934 reisijat ja see oli parvlaeva reisijate arvu kõigi aegade rekord ühes kuus.
Viking XPRS-i 20 miljonilisele reisijate arvule panid punkti abielupaar Tapio ja Irja Rongas.
Autor: Viking Line

“On tavaline, et suvehooajal kasvab nõudlus Tallinnast Helsingisse ja vastupidi suunduvate reiside järele. Reisijate arvu suurenemist mõjutab kindlasti ka üldine kasvav huvi kodulähedaste reisisihtkohtade vastu. Meie Viking XPRS pakub reisijatele meeldivat reisikogemust koos laia valiku meelelahutus- ja ostlemisvõimalustega,” ütleb Viking Line'i müügi ja turunduse asepresident Kaj Takolander.

Viking XPRS seilas sel suvel Tallinna–Helsingi marsruudil tavapärasest sagedamini, tulemaks vastu reisijate suurenenud nõudlusele. 2008. aasta aprillis alustanud parvlaev tähistas tänavu 1. septembril oma 20 miljonenda reisija vedamist.

Lisaks hindab Viking Line’i klient ka lühemaid päevakruiise Helsingisse. Viking XPRSi reedene sõidugraafik pakub reisijaile võimalust alustada päeva Tallinnas tavagraafikust hiljem (kell 10.45), veeta ligi 8-tunnine päev põhjanaabrite pealinnas ning jõuda enne südaööd (kell 23.30) tagasi koju.

Juunist augustini lisati Tallinna–Helsingi liinile ka parvlaevad Gabriella ja Mariella, mis tavapäraselt seilavad Helsingi–Stockholmi marsruudil. Tänavu vedasid Gabriella ja MariellaTallinna ja Helsingi vahel kokku 175 693 reisijat, mis on nende laevade viimase viie aasta rekord siin liinil.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077