Autor: Logistikauudised.ee • 13. august 2019

Praamijärjekord ulatus pühapäeval viie tunnini

Läinud pühapäeval ulatus parvlaevajärjekord Kuivastu sadamast Pädaste ristini ning reisijad pidid sabas ootama ca viis tundi. AS-i Tallinna Sadam kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro ütles ajalehele Saarte Hääl, et see oli suurima reisijatearvuga päev pärast tänavust jaanipäeva,
Foto: Kuvatõmmis Saaremaa praamijärts facebooki lehelt.

“Pühapäeval oli Kuivastu–Virtsu liinil 9569 reisijat ja 3439 sõidukit. 24. juulil ulatus reisijate arv umbes 11 000-ni,” märkis Arro. Tema sõnul võisid põhjuseks olla inimeste puhkused ja ka näiteks merepäevad.

“Kolm parvlaeva teenindasid täisvõimsusel ja tegid nii palju reise, kui ajaliselt võimalik oli. Hilisõhtul tehti veel mõned lisareisid, sest järjekord oli tõesti tavapärasest pikem,” sõnas Arro, kes soovitab praamipilet aegsasti ära broneerida.

Broneeringut omavate autode jõudmine sadamasse on aga omaette teema. Sotsiaalmeedias levis video, kus praamisabas seisvad autod olid parkinud auto keset sõiduteed ning broneeringut omavad reisijad pidid sõitma sadamasse vastassuunavööndis, mis omakorda takistab nii praamilt Muhumaale saabujaid, kuion vastuolus ka liiklusseadusega.

Maanteeameti liiklusekspert Villu Vane ütles Maalehele, et praami järjekorras ootajad peaksid peatuma teepeenral võimalikult paremal pool. Nagu liiklusseaduski ütleb: asulavälisel teel tuleb sõiduk peatada ja parkida parempoolsel teepeenral.

„See annaks võimaluse neile, kel on broneeritud pilet, sõita sadamasse õigel sõidurajal. Pealegi tuleb järjekorras seistes arvestada praamilt tulevate veoautodega ja haigega praamile kiirustava kiirabiga. Sõidukeid tohib peatada ja parkida ainult ühes reas. Kindlasti on keelatud rivi tekitamine sõidutee keskele,” rõhutas Vane.

Loe pikemalt Saarte Häälest ja Maalehest.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077