Tallinna lennujaam jõudis reisijate rekordini

Tallinna lennujaam  Foto: Liis Treimann

Juulis teenindati Tallinna lennujaamas enam kui 319 000 reisijat, mis oli 2,2 protsenti rohkem kui mullu samal ajal. See on ühtlasi läbi aegade rekordiliselt suurim ühes kuus teenindatud reisijate arv, teatas Tallinna Lennujaam.

Tallinna lennujaama kommertsjuhi Eero Pärgmäe sõnul on tulemus ootuspärane, sest juulis peatati ajutiselt mitu äriliini näiteks Kopenhaagenisse ja Milanosse. Keskmine täituvus kasvas regulaarlendudel rekordilise 81 protsendini, kirjutab Äripäev.

"Vaatamata suhteliselt soojale suveilmale Eestis on reisijate nõudlus just suviste puhkusereiside järele püsinud väga tugev ja keskmine lennukite täituvus on tõusnud rekordkõrgele. Suvega on turuosa endale kõvasti juurde haaranud airBaltic ning kasvatanud seda aasta algusega võrreldes 7 protsenti," selgitas Pärgmäe.

Suurim vedaja airBaltic teenindas juulis 24 protsenti reisijatest, Nordica 15 protsenti ja Ryanair 10 protsenti. Odavlennufirmadega lendas kokku 20 protsenti kõigist reisijatest.

Reisijate arvu rekord sündis juulis ka Tartu lennujaamas, kus teenindati 2257 reisijat, mis on 429 reisijat rohkem, kui mullu samal ajal.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159
Ana Madismäe
Ana MadismäeReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150