Autorid: Äripäev, Logistikauudised.ee • 2. august 2019

Tallinna lennujaam jõudis reisijate rekordini

Tallinna lennujaam
Autor: Liis Treimann
Juulis teenindati Tallinna lennujaamas enam kui 319 000 reisijat, mis oli 2,2 protsenti rohkem kui mullu samal ajal. See on ühtlasi läbi aegade rekordiliselt suurim ühes kuus teenindatud reisijate arv, teatas Tallinna Lennujaam.

Tallinna lennujaama kommertsjuhi Eero Pärgmäe sõnul on tulemus ootuspärane, sest juulis peatati ajutiselt mitu äriliini näiteks Kopenhaagenisse ja Milanosse. Keskmine täituvus kasvas regulaarlendudel rekordilise 81 protsendini, kirjutab Äripäev.

"Vaatamata suhteliselt soojale suveilmale Eestis on reisijate nõudlus just suviste puhkusereiside järele püsinud väga tugev ja keskmine lennukite täituvus on tõusnud rekordkõrgele. Suvega on turuosa endale kõvasti juurde haaranud airBaltic ning kasvatanud seda aasta algusega võrreldes 7 protsenti," selgitas Pärgmäe.

Suurim vedaja airBaltic teenindas juulis 24 protsenti reisijatest, Nordica 15 protsenti ja Ryanair 10 protsenti. Odavlennufirmadega lendas kokku 20 protsenti kõigist reisijatest.

Reisijate arvu rekord sündis juulis ka Tartu lennujaamas, kus teenindati 2257 reisijat, mis on 429 reisijat rohkem, kui mullu samal ajal.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077