Autor: Logistikauudised.ee • 28. juuni 2019

TLT puksib Scaniat bussihankest kõrvale

Scania Eesti otsustas vaidlustada Tallinna Linnatranspordi (TLT) korraldatava 100 gaasibussi ostu riigihanke tulemused. Vaie selle kohta esitatakse riigihangete vahekohtule lähiajal.
Tartus alustab 1. juulist sõitmist üle 60 uue Scania gaasibussi, Tallinn eelistab mingil põhjusel Poola päritolu Solarise busse.
Foto: Kiur Kaasik

„Tallinna Linnatransport otsustas juba teist korda otsitud põhjustel meid hankest kõrvaldada. Esimesel korral andis riigihangete vahekohus Scaniale õiguse ning meid saime hankes jätkata, kuid nüüd, vahetult pärast Jaanipäeva tuli Tallinna Linnatranspordi poolt uus otsus, millega kuulutati meie pakkumine uuesti hanketingimustele mittevastavaks,“ ütles Scania Eesti juht Janno Karu pressiteate vahendusel.

Scania Eesti hinnangul on ka see Tallinna Linnatranspordi otsus alusetu ja selle kohta esitatakse lähipäevil vaie riigihangete vahekohtule. Karu hinnangul viitavad kõik märgid sellele, et Tallinna Linnatransport soovib iga hinna eest sõlmida lepingut Poole bussitootja Solarisega.

„Miks see nii on, ei oska öelda. Lätis ja Poolas on Solaris seotud linnatranspordi hangetega suurtesse korruptsiooniskandaalidesse. Tahaks loota, et Tallinnas see Solarise eelistamise põhjuseks ei ole. Maksumaksja rahaga korraldatavatel avalikel hangetel peaks võitma ikka nii sisult kui hinnalt parim pakkumine, mitte ainus konkurssi jäetud ettevõte. Teame, et meie gaasibussid on väga kvaliteetsed ning suudame neid ka säästlikult ja operatiivselt hooldada," selgitas Scania Eesti juht Janno Karu tekkinud olukorda.

TLT juhatuse esimees Deniss Boroditši ütles Postimehele, et Scania Eesti esitatud pakkumus tunnistati riigihanke tingimustele mittevastavaks, kuna Scania pakkumus ei kirjeldanud busside kasutamise ning garantiist välja jäävate hooldustööde ja varuosade/materjalide kulude maksumust kümne aasta jooksul nõutud mahus.

Scania Eesti on Eesti juhtiv busside ja raskeveokite müüja ja teenindaja, Scania Eestil on üle 150 töötaja ja 5 remondi- ja hoolduskeskust. Ülemaailmselt pakutakse oma teenuseid rohkem kui 100 riigis, kontsernis töötab 54 000 töötajat. Alates 1. juulist läheb ka terve Tartu linna ühistransport üle säästlikele Scania gaasibussidele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077