Autor: Logistikauudised.ee • 21. mai 2019

Atran Airlines avab kaubalennuliini Hangzhou ja Riia vahel

Volran-Dnepr Groupi kuuluv Vene lennufirma Atran Airlines alustab lende maailma ühe kiiremini areneva Hiina e-kaubanduse keskuse Hangzhou ja Riia vahel. Uus lennuliin parandab kogu piirkonna ettevõtete logistikat Hiina ja Venemaa suunal.
Atran Airlines`i lennuk Riia lennuväljal.
Foto: Karlis Dambrans

Atran Airlines`i lennud hakkavad toimuma igal neljapäeval hiljuti kasutusele võetud Boeing 737-800BCF lennukiga, mis võtab pardale kuni 23 tonni kaupa Cainiao Networki, ehk Alibaba Grupi logistikakeskustest.

See on järjekordne samm Volran-Dnepr Grupi ja Cainiao Networki vahelises koostöös, mis sai alguse 2018. aasta lõpus allkirjastatud memorandumiga. Koostöö eesmärgiks on tugevdada koostööd piiriüleste vedude turul ja ehitada üles globaalne logistikavõrgustik, et rahuldada kiiresti areneva e-kaubanduse nõudmisi.

„Oleme keskendunud piiriüleste saadetiste kasvava nõudluse rahuldamisele, analüüsinud tarbijate vajadusi ning sellest tulenevalt käivitame ka Hangzhou-Riia lennuliini. Atran Airlines hakkab pakkuma kaubavedu Jangtse jõe piirkonna suurima linna Hangzhou ja Riia vahel, mis avab uusi jaotusvõimalusi nii Venemaa kui ka ELi turgudele. Lisaks sellele kasutavad meie kliendid aktiivselt iganädalast õhutransporditeenust Riiast Moskvasse (Vnukovo), kus on hea ühendus teiste rahvusvaheliste lennuliinide ja SRÜ riikidega, ”märkis Atran Airlinesi peadirektor Dmitri Obsharov.

„Cainiao püüab suurendada piiriülest logistikateenust kaupmeestele, erinevatele tootjatele ja tarbijatele. Meil on hea meel koostöö üle Atran Airlinesiga, mis aitab meil kasvatada oma kaubamahtusid ja pakkuda tõhusat piiriülest kaupade kättetoimetamist, ”ütles Cainiao Global'i tegevjuht James Zhao.

„Atrani saabumisel on Riia lennujaamast saanud esimene Baltimaade lennujaam, mida kasutatakse otseselt regulaarse e-kaubanduse ühenduseks Hiinaga. See annab hindamatuid võimalusi nii ettevõtetele kui ka Balti riikide ja Hiina majanduskoostööle üldiselt, eriti arvestades, et Atran pakub ka ühendust Venemaaga, pakkudes seega uusi võimalusi Baltikumi eksportijatele. See projekt ei oleks võimalik ilma kõigi osapoolte aktiivse ja tõhusa koostööta. Seetõttu tahaksin tänada vedajat, Läti Posti ja riigiasutusi, eriti Tolliametit nende tõhusa osalemise eest projekti elluviimisel,” tunnistas Riia lennujaama juhatuse esimees Ilona Līce .

Atran Airlines, kes opereerib Boeing 737-400SF ja Boeing 737-800BCF lennukitega, keskendub Hiina ja Venemaa vahel kasvavate internetipõhiste ostude mahtude teenindamisele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077