Autor: Logistikauudised.ee • 23. aprill 2019

Ülemiste ärilinnakus sai nurgakivi sealne suurim parkimismaja

Ülemiste City linnaku arendaja Technopolis Ülemiste AS ja Nordecon Betoon OÜ asetasid Ülemiste City suurimale 5-korruselisele parkimismajale nurgakivi. Uus parkimismaja on ühendatud 2020. aasta maikuus valmiva 12-korruselise büroohoonega. Mõlema hoone ehitusmaksumus on kokku ca 25 miljonit eurot.
Uus parkimismaja mahutab 540 sõidukit.
Foto: Julia-Maria Linna

„Seni suurim 540 kohaga parkimismaja kerkib linnakusse paralleelselt uue 12-korruselise Sepapaja tn 1 büroohoonega. See teeb mugavamaks praeguste üürnike parkimist ja aitab vastu võtta uued tulijad, sest valmib enne büroohoonet,“ sõnas Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov.

„Parkimismaja ehitusega muutub linnaku ruumikasutus funktsionaalsemaks ning ka rohelisemaks, paljudele tuntud „Vihmavarjuga tüdruku“ ees laiuva platsi peale tekitame aina rohkem ruumi inimestele – purskkaevu ja istumisalaga linnaväljakul hakatakse tulevikus läbi viima erinevaid üritusi.“

„Oleme Ülemiste Citysse ehitanud eelnevalt juba kolm parkimismaja ning nende projektide puhul on meil tekkinud linnaku arendajatega usaldav suhe,“ ütles Nordecon Betoon OÜ juhatuse esimees Mait Rõõmusaar.

„Technopolis Ülemiste on nõudlik ja kogenud arendaja, kes oskab nõuda head kvaliteeti. Meie esimene parkimismaja, mis valmis 2015. aasta jaanuaris pälvis Aasta Betoonehitise eriauhinna arhitektuurile ja ehitajale. Kõik meie ehitatud parkimismajad on ka edukalt kasutusse võetud.“

Parkimismaja ja selle kõrval asuv büroohoone ühendatakse omavahel galeriiga ning sissepääs parkimismajja saab olema Suur-Sõjamäe tänavalt. Lisaks enam kui 540 auto parkimiskohale on hoonesse kavandatud ka jalgrattaparkla. Uute hoonete lõunaküljele on kavandatud linnaväljak koos lippude, purskkaevu ning istumisalaga.

AS Technopolis Ülemiste (www.technopolis.ee) on endise Dvigateli tehase territooriumile loodud kaasaegse linnaosa Ülemiste City suurarendaja. Linnakus tegutseb täna ligi 400 ettevõtet ning seal on endale töökoha leidnud ca 10000 töötajat. Technopolis Ülemiste AS kuulub 51 protsendilise osalusega Soome firmale Technopolis Plc ning 49 protsendilise osalusega AS-le Mainor Ülemiste.

NOBE (ärinimi Nordecon Betoon OÜ) on aastast 2000 ehituse peatöövõtu ja betoonitöödega tegelev ettevõte, mis pakub ehituse täisteenust projekteerimisest hoone valmimiseni. NOBE annab tööd ligi 150 inimesele.

Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077