Swedbanki liisinguautod ei pääse tagatiseta üle Venemaa piiri

Swedbanki teatel on Venemaa kehtestanud Swedbank Liisingule kuuluvatele sõidukitele piirangu ja neid ei lubata Venemaa territooriumile tagatisraha maksmata, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Luhamaa piiripunkt.  Foto: Väinu Rozental

Praegu saab Swedbank Liisingule kuuluv sõiduk Venemaa piiri ületada vaid juhul, kui piiril tasutakse deposiit sõiduki sisseviimise eest. Summa sõltub sõiduki ehitusaastast ja mootorimahust, keskmise auto puhul see võib ulatuda tuhandetesse eurodesse. Pärast auto väljumist Venemaalt deposiidisumma tagastatakse.

Venemaa tolliamet muutis läinud aasta lõpus seadust nii, et kui liisingufirma sõiduk ei ole tulnud Venemaalt tagasi ettenähtud tähtajal, siis märgitakse kogu ettevõte musta nimekirja. See tähendab, et kõik sama liisinguandja järgmisi sõidukeid lubatakse Venemaale ainult tagatisraha maksmise korral. Veebruaris saatis Venemaa toll samal põhjusel piirilt tagasi kõik Luminor liisingu autod.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Ana Tilkson
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150