Autor: Logistikauudised.ee • 3. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus liikluskindlustus maandab ka avarii tekitaja riski

Liiklusõnnetus Järvevana teel.
Foto: Konstantin Sednev, Eesti Meedia/Scanpix
Seesam hakkas pakkuma kindlustuskaitset vanematele sõiduautodele ja väikeveokitele, millele enam kaskokindlustust kas ei pakuta või on see arvestades sõiduki väärtust liiga kulukas.

„Kaskokindlustus pakub autoomanikule meelerahu mistahes õnnetuse puhul ja seepärast näeme tihti, et inimesed vahetavad oma töökorras auto selle vanuse ja riski kasvades uuema vastu välja. Paljud jätkaksid vanema auto kasutamist, kuid siiani ei ole sellistele autodele pakutud liikluskindlustust, mis liiklusavarii korral kataks riski liiklusõnnetuse põhjustajale. Nõudluse tõttu nägime võimalust uue toote turule toomiseks,“ selgitab Seesami sõidukikindlustuse tootejuht Erkki Sipp.

Liiklus+ toodet saab osta 6 aastat ja vanematele tavakasutuses sõiduautodele või väikeveokitele ja see sisaldab ka Seesami liikluskindlustust. Tootejuhi sõnul sobib Liiklus+ hästi näiteks neile, kes peale liisingu lõppemist kaskot ei soovi osta, kuid tahavad liiklusõnnetuse riski oma sõiduki suhtes maandada.

Kui kasko puhul saab autoomanik taotleda liikluskahju hüvitamist olenemata õnnetuse süüdlasest ning kohustusliku liikluskindlustusega tagatakse kolmandale osapoolele põhjustatud vara- ja isikukahju hüvitamine, siis Liiklus+ tuleb appi, kui klient on õnnetuses ise süüdi ja kahju tekib tema enda sõidukile.

„Uue kindlustusega on kaetud liiklusõnnetuse risk põhjustajale ehk sõiduki kahjustumine kokkupõrkes teise sõidukiga. Kindlustusjuhtumiks on ka liiklusõnnetus jalakäijaga, samuti hüvitatakse autoomanikule suurulukiga kokkupõrkel tekkinud kahjud. Alati peab liiklusõnnetusel eksisteerima teine osapool. Seetõttu on Liiklus+ toote puhul välistatud loodusjõudude tekitatud kahjud ja üksi kraavi või vastu posti sõitmised. Samuti ei paku Liiklus+ kaitset kuritegevuse vastu,“ täpsustas Sipp.

Lisaks katab Liiklus+ kahjustunud või hävinud sõiduki pukseerimiskulud kuni 500 euro ulatuses nii Eestis kui väljaspool.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077