Autor: Logistikauudised.ee • 13. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inbank ja auto24 tõid turule uuendusliku autovahetuslaenu

Aktiivne autoturg on kolinud müügiplatsilt internetti ning ka finantseerimise võimalused avarduvad.
Foto: MARGUS ANSU, Postimees/Scanpix
Inbank ja automüügiportaal auto24 pakuvad alates käesolevast nädalast Eesti laenuturul uudset 3-kuulise perioodiga autovahetuslaenu, mis annab autoostjale võimaluse endale uue sõiduki soetada juba enne eelmise auto müüki.

Autovahetuslaenu puhul on tegu lühiajalise finantseerimisega, kus oma autot müüv klient ei pea ootama uue auto ostmisega seni, kuni vabanevad ressursid vana auto müümisest. Klient võib autovahetuslaenu abil osta uue sõiduki viivituseta ning pärast vana auto õnnestunud müüki saab kogu laenusumma täies mahus tagastada.

“Meie kasutajate statistika näitab, et nii eraisikute kui ka ettevõtete poolt müüdavad autod on aasta-aastalt üha uuemad ja kallimad,” ütles Eesti suurima automüügiportaali auto24 tegevjuht Margus Tomberg. “Teisalt on autode keskmised müügiperioodid vähehaaval pikenenud, ulatudes eraisikute puhul 52 päeva ja automüügiettevõtete puhul 73 päevani,” ütles Tomberg.

Tombergi sõnul on suur osa auto24 keskkonnas oma autot müüvatest inimestest huvitatud uue ja kvaliteetsema auto ostmisest. Samas on sõiduki ostmisel või liisingu sissemakse tegemisel sageli takistuseks see, et vahendid vana auto müügist pole uue ostmiseks veel vabanenud. “See omakorda tähendab, et endale uue sobiva sõiduki leidmise korral tekib surve vana auto kiirelt müüa ja hinnas võidakse põhjendamatult palju järgi anda,” märkis Tomberg.

Inbank Eesti tegevjuhi Margus Kasteini sõnul saab autovahetuslaenu kasutada näiteks uue auto ostuks, uue liisinglepingu sissemakseks või liisingus oleva sõiduki jääkväärtuse tasumiseks enne selle müükipanekut.

“Arvestades kasutatud autode keskmiselt 1,5-2,5 kuu pikkust keskmist müügiperioodi annab Eestis uudne laen automüüjale märgatavalt suurema paindlikkuse uue sõiduvahendi soetamisel, kuna auto väljavahetamist võimaldav laen väljastatakse sisuliselt koheselt ning selle tagastamiseks on aega kolm kuud,” lausus Kastein.

Mullu sisestati auto24 keskkonda ligi 114 500 unikaalset müügikuulutust, millest kaks kolmandikku olid eraisikute müügikuulutused. Keskmine müügiks pakutavate autode hind kasvas aasta varasemaga võrreldes 561 euro võrra 8932 euroni.

“Autovahetuslaen täiendab Inbanki ja auto24 head koostööd, mille raames pakume väga hea vastuvõtu leidnud auto24 laenu ja liisingut,” rääkis Margus Kastein. “Esimese tootena hakkasime 2015. aastal pakkuma auto24 laenu ja mullu juunis auto24 liisingut ning nende toodete koondkäive on tänaseks ligi 74 miljonit eurot,” lisas Kastein.

Autovahetuslaenu saab võtta summas 3000-10 000 eurot soodsa 1,25% suuruse kuise intressiga. Klient saab internetis täidetavale laenutaotlusele vastuse koheselt ning raha uue sõiduki soetamiseks kantakse tema pangakontole üle ühe tööpäeva jooksul. Juhul kui laenuvõtjal ei õnnestu eelmist autot kolme kuu jooksul müüa ja laenusummat tagastada, pikendatakse laenugraafikut vastavalt kliendi soovile 6-72 kuuni. Lisainfot leiab autovahetuslaenu kodulehelt.

2015. aastal pangana tegutsemist alustanud Inbank pakub teenuseid oma internetipanga ja partnervõrgustiku kaudu. Inbank tegutseb Eesti, Läti, Leedu ja Poola tarbijafinantseerimise turul. Lisaks kaasatakse rahvusvahelisi hoiuseid Saksamaa, Hollandi ja Austria turult.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077