Autor: Logistikauudised.ee • 26. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liikluskindlustus korvab rohkem, kui arvatakse

Kui kütusepüstol unustatakse paaki, siis tekkinud kahju korvab samuti liikluskindlus.
Foto: Pixabay
Libedatel teedel ei ole plekimõlkimine midagi tavapäratut, kuid õnnetusi tuleb ette ka liiklusmärkide, paaki unustatud tankimispüstoli või hoopis naabri aiaga, millest tekkinud kahju kuulub õige tegutsemise korral samuti liikluskindlustuse poolt hüvitamisele.

Tihti arvatakse, et maha sõidetud liiklusmärgi tõttu tekkinud kahju on põhjustaja enda kanda. „Liiklusmärgi parandamise kulud hüvitab liikluskindlustus,“ kommenteerib IIZI liikluskindlustuse tootejuht Triin Kääramees.

Kuna sellises olukorras kannatanu füüsiliselt ise kohal ei viibi, siis kiputakse sündmuskohalt lahkuma ning levib eksiarvamus, et kahju tuleb korvata enda taskust. „Sündmuskohalt lahkudes tuleb hiljem tõesti kogu kahju endal hüvitada, kuid õigesti käitudes on abi kindlustusest,“ selgitab Kääramees. Nii liiklusmärk, naabrimehe aed, teepiirded, tänavalaternad aga ka muud võimalikud varakahjud on hüvitatavad liikluskindlustuslepingu alusel.

Varakahjude tekkimisel on oluline edasist kahju vältida ja olukorra ohutust hinnata. Selleks, et kaasliiklejad Sind märkaksid, lülita vajadusel sisse ohutuled, pane selga helkurvest ning aseta teele ohukolmnurk. Teavita ka häirekeskust, helistades numbril 112 ning käitu vastavalt antud juhistele. Kahju tuleks registreerida kindlustusandja juures.

Tankimispüstol jääb hajameelsusest bensiinipaaki

Bensiinijaamas tuleb ette juhtumeid, kui autojuht tanklast lahkudes tankimispüstoli paaki unustab. „Tegemist on liikluskindlustuse juhtumiga ning kindlustus hüvitab tanklale tekitatud kahjud,“ kommenteerib IIZI liikluskindlustuse tootejuht. Isegi kui avastasid oma eksimuse piisavalt vara ning tundub, et olulisi kahjusid tekkinud ei ole, siis soovitame siiski kõiki asjaosalisi teavitada, et vältida hilisemaid probleeme.

„Vältida tuleks edasist kahju, hinnata olukorra ohutust ning käituda vastavalt saadud juhistele,“ rõhutab Kääramees. Teavita juhtunust tankla müüjat, automaattankla puhul tuleks helistada klienditoele, mille numbri leiab üldiselt tankuritelt. Kahju tuleks kindlustusandja juures registreerida.

Parklas mõlgitud uks tekitab segadust

2018. aastal toimus Ülemiste Keskuse parklas 126 juhtumit, mille kahju ulatus 0,12 mln euroni (LKF). Sageli tuleb üllatusena, et autouksega teisele sõidukile tekitatud kahjustus on samuti hüvitatav liikluskindlustuslepingu alusel. Kui on teada kahju tekitaja, siis hüvitatakse kahjud liikluskindlustuslepingu alusel. Oluline on juhtum fikseerida ja esimesel võimalusel kindlustuse poole pöörduda. „Pöörduda võib nii enda, kui süüdlase kindlustusseltsi,“ kommenteerib Kääramees.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077