Autor: Logistikauudised.ee • 12. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rail Balticat hakkab juhtima soomlane

Timo Riihimäki
Foto: RB Rail
Täna, 12. veebruaril, nimetas RB Rail AS nõukogu ühisettevõtte uueks tegevjuhiks ja juhatuse esimeheks soomlase Timo Riihimäki, kelle töökohustused ettevõtte peakontoris Riias algavad käesoleva aasta 11. märtsil.

Riihimäki on töötanud mitmetel juhtivatel ametikohtadel aktsiaseltsis NRC Group, mis on Soome juhtivaks ettevõtteks raudteede projekteerimise, ehitamise ja hooldamise sektoris. Viimati oli ta juhatuse liige ja materjaliteenuste ning raudteeseadmete valdkonna asepresident.

RB Rail AS nõukogu esimehe Karolis Sankovski sõnul oodatakse Riihimäki asumist Rail Baltica projekti võtmepositsioonidele. „Tal on laialdased teadmised raudteetaristu ehitamisest nii rahvusvahelisel kui kohalikul tasandil. Samuti põhjalik arusaam valdkonna hooldusteenustest ning raudtee toimimise tehnilistest aspektidest. Ühtlasi on Riihimäkil väärtuslikke kogemusi ärijuhtimise ümberkorraldamise strateegiate elluviimisest ja rahvusvaheliste ettevõtete ning organisatsioonide juhtimisest,” ütleb ta.

Projekti praegustest prioriteetidest lähtuvalt ootavad nii RB Rail AS nõukogu kui aktsionärid, et Riihimäki juhtimisel liigutakse edasi detailse tehnilise projekteerimisega Rail Baltica raudteetrassi erinevatel lõikudel. „Usume, et tänu tema isiklikule panusele ja RB Rail AS meeskonna kaasamisele saavutame projekti õigeaegse elluviimise,” märgib Sankovski.

Riihimäki peab RB Rail AS tegevjuhiks nimetamist suureks privileegiks. „Võttes arvesse Rail Baltica majanduslikku ja sotsiaalset tähtsust ning mastaapsust, on tegemist ühe kõige komplekssema, kuid samaaegselt huvitavama projektiga Euroopas. Rail Baltica avaldab positiivset mõju miljonitele inimestele, mistõttu on oluline, et projekt teostuks õigeaegselt ja eelarve piires,” ütleb ta.

Enne tööle asumist raudteesektoris tegi Riihimäki karjääri juhtivatel ametikohtadel Finnair Groupis. Tal on magistrikraad Readingu ülikoolist ja diplom Soome Turundusinstituudist.

RB RAIL eelmine juht Baiba Rubesa andis septembris sisse lahkumisavalduse, sest ettevõtte juhtimine olevat tema sõnul pideva kauplemise ja mittemillegitegemise pärast võimatu. Ettevõtte juhtimise võttis ajutisel enda õlule finantsjuht, lätlane Igna Degutis.

Jaanuaris valiti ettevõttele ka uus nõukogu, mille esimeheks sai leedulane Karolis Sankovski. Jaanuari lõpus otsustas ühisettevõttega liituda ka Soome riik. Selleks asutatakse eraldi ettevõte Oy Suomen Rata AB, mille eesmärgiks saab Soome raudteevaldkonna terviklik arendamine ning osalemine AS RB Rail töös.  

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077