14. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Utilitase müünud Kristjan Rahu firma ostab Ühisteenused

Kristjan Rahu
Foto: Liis Treimann
Kristjan Rahu suurosalusega UG Investeeringud ostab G4Si käest tasulist parkimist korraldava ettevõtte Ühisteenused, teatasid ettevõtted. Tehingu hinda pooled ei avalikusta.

„Oleme Ühisteenustes järjepidevalt uuenduslikesse tehnoloogiatesse investeerinud ja ehitanud sellest tugeva ettevõtte. Otsustasime nüüd omanikega sellest ärist väljuda, et G4S saaks keskenduda oma põhitegevusele, milleks on turva- ja tuleohutusteenuste ning sularahateenuste pakkumine,“ selgitas G4S Balticsi juhatuse liige Priit Sarapuu.

UG Investeeringute osanik Priit Koit kiidab Ühisteenuste äristrateegiat ja juhtimist ning arenenud IT-lahendusi. „Linnastumise ajastul nõuab liikluskorraldus mugavaid ja säästlikke lahendusi ning usaldame ettevõtte tegevjuhtkonda teenuste edasiarendamises,“ selgitas ta. 

AS Ühisteenused korraldab tasulist parkimist ning parkimisjärelevalvet üle Eesti: Tallinnas, Tartus, Jõhvis, Narvas, Sillamäel, Viljandis ja Pärnus. Ettevõte tegutseb parkimismajades ning enam kui 100 tasulises eraparklas, osutades parkimiskorralduse teenust enam kui 400 eramaaomanikule.

Lisaks parkimiskorraldusele osutab ettevõte liiklusreguleerimise teenust, omab Linnapesulate-nimelist autopesulate ketti Tallinnas, Tartus, Pärnus, Haapsalus ja Keilas, tegeleb konfidentsiaalsete dokumentide hävitamise ehk infokaitseteenusega ja pakub elektrilaadijate taristu hooldust.

AS Ühisteenused annab tööd 57 töötajale üle Eesti. Ettevõtte käive oli 2017. aastal 5,7 miljonit eurot. AS Ühisteenused alustas tegevust 2007. aastal ning kuulus G4S rahvusvahelisse majanduskontserni.

OÜ UG Investeeringud (senise ärinimega OÜ Utilitas Grupp) on eestimaine valdusfirma, mis investeerib Eesti infrastruktuuri- ja kommunaalvaldkonna ettevõtetesse.

Eelmise aasta novembri lõpus teatas energiakontsern Utilitas, et müüb 85% ettevõttest Austraalia infrastruktuurifondile European Diversified Infrastructure Fund II.

Tehingu tulemusena teenis Utilitase senine omanikfirma 320 miljonit eurot, suurim osanik Kristjan Rahu sellest omakorda ligi 280 miljonit eurot. Rahu ütles, et plaanib raha investeerida ettevõtlusse. "Paelub kõik, mis puudutab energiasalvestust, Eestis on ka tuuleenergial ruumi," täpsustas ta. Sellest saad pikemalt lugeda siit.

Selle tehinguga seotult valis Äripäev Kristjan Rahu ka aasta ettevõtjaks, keda teda tundvad inimesed kirjeldasid tundliku kunstnikuhingena, kelle tugevused on hea läbirääkimisoskus ja strateegiline mõtlemine. Siin on sellest pikemalt kirjutatud.

Autor: Äripaev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077