Autor: Logistikauudised.ee • 21. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pühade perioodil arvestage talviste teeoludega

Talvine liiklusummik Tallinnas.
Foto: Julia-Maria Linna
Ees on pikk pühade periood, mis ilmaprognoosi järgi tõotab tuua Eesti teedele nii lund kui ka libedust, hoiatab Maanteeamet.

Teehooldajad on valvel ka kogu pühade perioodi, jälgivad ilma- ja teeilmaprognoose ning teevad vajadusel nii lume- kui ka libedusetõrjet. Siiski tuletab Maanteeamet liiklejatele meelde, et teeolud võivad olla talviselt libedad. Ohutuks liiklemiseks tuleb valida teeoludele vastav sõidukiirus ning -stiil.

„Talvel liigeldes tuleb kindlasti meeles pidada, et teeolud on talvised ning suvine sõidustiil sinna ei sobi. Tuleb arvestada võimaliku libeduse, pikema pidurdusmaaga ja planeerida rohkem aega sihtkohta jõudmiseks,“ märkis Maanteeameti hooldeosakonna juhtivinsener Rain Hallimäe. „Kindlasti soovitame vältida keerulistes ilmaoludes möödasõite, sest siis muutub see niigi ohtlik manööver veel ohtlikumaks.“

Politsei- ja Piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe ütles, et politseinikud hoiavad jõulude ajal silma peal maanteedel toimuval. "Pühadeaegne liiklus on täpselt nii närviline, kui närviliseks me selle ise muudame. Politseinikud kõikjal ei jõua olla, seega palun, et juhid sõidaksid rahulikult. Mitte keegi ei taha, et õnnetuse tõttu jääks jõululauas koht tühjaks," rääkis Tikerpe.

Ta lisas, et jõulude ajal tuleb ette kolonnis liiklemist: linnad voolavad tühjaks ning teedel on sõidukeid palju. „Seda tähtsam on pikivahe hoidmine ja mõttetute möödasõitude vältimine, sest iga möödumisega pannakse alati rohkem kaalule, kui on võimalik vastu saada," märkis Tikerpe.

"Kahjuks tõuseb jaani- ja jõulupühade ajal käsi tavapärasest sagedamini alkoholi järele, mistõttu on politseinike liiklusjärelevalve fookuses alkoholi tarvitanud juhid ja kiiruseületajad," ütles Tikerpe.

Tuletame sõidukijuhtidele meelde, et hooldemasinale vastu sõites tuleb hoida tee serva, sest sahk ulatub üle tee telgjoone, et tee keskele ei jääks valli. Alustades hooldemasinast möödasõidu, tuleb veenduda selle ohutuses ning arvestada, et hooldemasinast eespool olev tee võib olla hooldamata. 

Sellest talvest on hooldeautod nähtavad Waze’is, mis tihtipeale annab liiklejale infot ka aeglasema sõidutempo kohta.

Tee- ning sõiduoludega tasub enne sõidu alustamist tutvuda portaalis www.tarktee.ee 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077