15. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hannes Luts: uued rongid ootavad poliitikute, mitte raha taga

Hannes Luts
Foto: Raul Mee
Kuidas on võimalik, et riik laristab raha Pärnu lennujaamale ja tasuta ühistranspordile, ent samal ajal ei jaksa me osta endale kolme uut rongi?

Juba kolm aastat on Elron firma püüdnud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile selgitada, et hädasti on vaja soetada uusi ronge, kirjutab Hannes Luts Delfis.

Ülerahvastatus on jõudnud piirini, mis otseselt kahjustab raudteesõitjate kvaliteeti ja konkurentsivõimet. Ometi plaanib valitsus kulutada sadu miljoneid Rail Balticule ja veel kordi rohkem maanteedele ning eraldab tuleval aastal üle 20 miljoni euro tasuta bussiliikluse jaoks. Riigil on raha küllalt. Küsimus on poliitilistes prioriteetides.

Loe pikemalt Delfist.

Autor: Hannes Luts, transpordianalüütik

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077