Autor: Logistikauudised.ee • 26. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene toll leebus tagatisnõude osas

Koidula piiripunkt.
Foto: Väinu Rozental
Kui eile teatas Soome meedia, et soomlased ei pea enam liisinguautode eest Vene piiri ületades tagatisraha maksma, siis sama ei pea enam tegema ka eestlased.

Maksu- ja tolliameti tolliosakonna juht Ants Kutti ütles täna hommikul venekeelsele ERR uudistele, et muudatusest teavitasid nende Pihkva kolleegid, et Luhamaa ja Koidula punktides pääseb liisinguautoga Venemaale ilma tagatisraha maksmata, kui liisingufirma või sõiduki registreerimistunnistusele kantud isik ei ole piiri ületamisel varasemaid rikkumisi.

Veidi hiljem teatas Kutti, et ka Ivangorodi piiripunkti kaudu lastakse Eesti liisinguautosid Venemaale ilma tagatisraha nõudmata.

Alates 4. septembrist kehtestas Venemaa seaduse, et nende territooriumil võib viibida ilma tuhandetesse eurodesse ulatuvat tagatisraha maksmata samaaegselt vaid üks konkreetsele isikule või ettevõttele kuuluv välisriigi sõiduk. See omakorda tähendas, et ka liisingufirmade nimel olevad sõidukid ei saa raha maksmata üle Vene piiri, kui kasvõi üks sama firma auto juba seal viibib.

Soome ja teised riigid asusid selle otsuse vastu otsustavalt võitlema ning saavutasid kokkuleppe, et tunnustatud liisingufirmade kohta see reegel ei kehtiks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077