Autor: Logistikauudised.ee • 24. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Millised on Taxify klientide populaarseimad sihtkohad?

Taxify takso.
Foto: Postimees/Scanpix
Tehnoloogiafirma Taxify statistikast selgub, et sõitude kõige populaarsemad sihtkohad Eestis on Tallinna lennu- ja bussijaam, sadama A-terminal, Ülemiste City ja Telliskivi loomelinnak. Harvad pole ka korrad, mil juhid võtavad kliendi palvel ette sõidu Tallinnast Tartusse või vastupidi.

“Kui reeglina jääb auto ooteaeg Eestis alla viie minuti, siis keskmine sõit ise kestab 12-13 minutit,” ütles Taxify Eesti operatiivosakonna juht Martin Järve. Selgelt kõige rohkem sõite tehakse tema sõnul aasta viimasel neljal kuul ning kõige vähem jaanuaris, mais ja juulis.

Nädala lõikes on kõige pikemad ooteajad esmaspäeviti ning kõige lühemad laupäeviti. “Konkreetsest nädalapäevast enam mõjutab kõikumisi hoopis ilm, sest halva ilma korral suureneb nõudlus ning seetõttu kasvavad ka ooteajad. Kui tavaline vihmasadu veel tellimuste arvu hüppeliselt ei kasvata, siis vihm koos tugeva tuulega teeb seda alati,” lisas Järve.

Eeskätt suvisel ajal on rohkem ka selliseid sõite, mille sihtkoht ja tasu lepitakse juhiga eelnevalt telefoni teel või enne sõidu alustamist kokku.

“Tegelikkuses tuleks eelnev kokkulepe juhiga sõlmida kõikide sõitude puhul, mille sihtkoht jääb Tallinna kesklinnast 30 kilomeetri raadiusest välja, sealhulgas näiteks sõidud Tallinnast Tartusse. Keskmiselt jääb pealinnast ülikoolilinna sõidu maksumus 90 euro juurde,” kinnitas Taxify Eesti operatiivosakonna juht.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077