• 23.08.18, 12:10
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Reedel liigub teedel Eesti ajaloo pikim veos

Neljapäeva õhtul saabub Paldiski sadamasse teadaolevalt Eesti ajaloo üks pikimaid veoseid – Eleoni tuulikulabad. Veosekolonn koosneb kolmest ülipikast eritreilerist ja neljast saateautost.
Tiivikute transportimine.
  • Tiivikute transportimine. Foto: Eleon
Labad transporditakse läbi öö Ida-Virumaale Aidu Tuulepargi territooriumile, kus need ladustatakse selleks ettevalmistatud laoplatsile.
Kolonn liigub marsruudil Paldiski-Keila-Jüri-Maardu-Aidu. Maanteeamet on andnud veosekolonnile eriloa, kelle esindaja on lubanud ka osaleda hiigelveose saatmisel Tallinna lähistel.
 
TULEKUL
Ülegabariidiliste vedude vedamise kogemustest räägib 18. septembril toimuval Logistika kogemuskonverentsil ka Estanci tegevjuht Mihkel Tammo
Konverentsi teiste teemadega saab tutvuda SIIN
Konverentsi pääsme saab soetada SIIT!
Paldiskist hakatakse liikuma kella 21 paiku ja Aidusse jõutakse prognoositavalt kella 6 paiku reede varahommikul. Liiklejatelt palutakse ülipikkveose transportimise perioodil mõistvat suhtumist.
Tegemist on Eesti tehnoloogial põhineva Eleon tuuliku labadega, mis saabuvad maailma juhtiva labade tootja LM Windpower Taani tehasest. Üks laba kaalub 15 tonni.
Eleon AS on 2007. aastal asutatud Eesti ettevõte, mis on välja arendanud ja toodab Eestis multimegavatt-klassi elektrituulikuid. Esimene Eleoni tehnoloogial baseeruv 3M116-tuulik püsitati 2013. aastal Saaremaal Salme tuulepargis.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 01.10.24, 11:27
Autoliising on minevik: kuidas saada ettevõtte autokulud kontrolli alla
Ettevõtte äritegevuseks vajalikud sõidukid soetatakse enamasti liisinguga, mida finantseerib üldjuhul pank. Sellega kaasnevad sõidukite korralised hooldused, rehvivahetused ja kindlustusjuhtumite puhul ka hulganisti asjaajamist. Selline sõidukipargi haldamise viis on ettevõtte jaoks märkimisväärse ajakuluga, eriti kui sõidukeid on rohkem.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele