Autor: Logistikauudised.ee • 24. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kehv olukord Eesti liikluses kajastub ka kindlustuses

Liiklusavarii
Foto: Erik Prozes
Salva Kindlustuse juuni ja juuli kahjujuhtumite põhjal võib öelda, et kehv olukord Eesti liiklusolukorras kajastub ka selgelt kindlustusstatistikas, sest ainuüksi juunis tõusis liikluskindlustuse kahjude summa möödunud aasta sama ajaga võrreldes ligi 50 protsenti.

„Problemaatiline pole mitte ainult nutijoove, kui kasutada viimase aja terminit, vaid ka üleüldine suvine inimeste hajameelsus, tähelepanematus ja isegi puhkusel viibimine,“ selgitas Salva Kindlustuse AS kindlustusdirektor Urmas Kivirüüt.

„Puhkuste ajal ja üldse selliste heade ilmadega liiguvad inimesed tunduvalt rohkem autodega ringi ja satutakse lihtsalt tundmatutesse olukordadesse ja teedele, millega ei olda tuttavad. Kui veel sellele lisada juurde olukord, kus paljud tänavad on remondiks suletud ja inimesed peavad oma tavapäraste trajektooride asemel kasutama neile tundmatuid teid, siis ongi õnnetused lihtsamalt tulema.“

Liikluskindlustuses hüvitas Salva Kindlustus juunis ligi 390 000 eurot, mis on eelmise aasta sama ajaga võrreldes ligi 50 protsenti tõusnud. „Paljud juhtumid võib selgelt panna lihtsalt tähelepanematuse alla, sest viimasele ajal on arvukamalt just tagant otsasõite ja teed mitte andmisi,“ märkis Kivirüüt.

„Kui võtta aga üleüldist Eesti statistikat aasta algusest, mille järgi on inimkannatanutega liiklusõnnetuste arv tõusnud 8 protsendi võrra ja hukkunute arvu tõus läheneb lausa 50 protsendile, siis paneks kindlasti inimestele südamele olla liikluses tähelepanelikum.“

Kivirüüt lisas, et suvel liigub oluliselt rohkem ka kaherattalisi liiklejaid nii mootor- kui ka jalgrataste näol. „Autojuhid palun olge valvel ja mõistvad nende suhtes – tihti on olukordi, kus autojuhid märkavad olukordi, kus jalgratturid rikuvad liikluseeskirju ja proovivad oma õigust kehtestada – jalgratturid ja ka mootorratturid on liikluses nõrgemad osapooled. Palun jätame nad terveks!“

Lisaks liiklusõnnetustele on suvisel ajal tavapäraselt rohkem ka õnnetusjuhtumeid, kus inimesed saavad sportides või niisama aktiivselt ringi liikudes vigastusi ja traumasid ning suuremaid kahjusid tekitavad ka äikesetormid, mille kõrghooaeg algab enamasti küll augustis.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077