11. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Boeingult tellitakse Airbusist rohkem lennukeid

Ryanairile kuuluv uue põlvkonna Boeing 737.
Foto: AFP/Scanpix
USA lennukitootja Boeing teatas, et esimese poolaasta lendude tellimused olid üle kahe korra suuremad, kui tema Euroopa rivaalil Airbusil. Lennukite tarned tellijatele kasvasid esimesel poolaastal 7,4%, vahendab Reuters.

Boeing teatas, et esimesel poolaastal telliti temalt netos 460 uut lennukit. Airbus teatas eelmisel nädalal, et temalt telliti esimesel poolaastal 206 uut lennukit.

Boeing on varasemalt teada andnud, et plaanib käesoleval aastal tarnida 810—815 lennukit, mis on 6,8% rohkem, kui tööstusharu rekordiks kujunenud 763 lennuki tarnimine eelmisel aastal. Selle kohaselt edestaks Boeing Airbusi juba kuuendat aastat järjest lennukite tootmise osas, sest Airbus plaanib sellel aastal tellijatele üle anda ligikaudu 800 lennukit.

Boeingu käesoleva aasta esimese poolaasta tarned tõusid 7,4% 378 lennukini, mida vedas  kõrgem nõudlus ühe vahekäiguga 737 lennukite järele. Airbusi jäi Boeingust esimesel poolaastal tublisti maha, kui tellijatele anti üle 303 lennukit, mis tähendas 1% suurust langust eelmise aasta sama ajaga võrreldes.

Boeingu aktsia on aastaga tõusnud 70% ning Airbusi aktsia 39%. Täna on Boeingu aktsia 1,4% plussis.

Autor: Äripaev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077