Autor: Logistikauudised.ee • 30. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DPD ja Cleveron sõlmisid koostöölepingu

Cleveroni pakiautomaat
Foto: Andras Kralla
Pakiveofirma DPD ja innovatiivsete pakiautomaatide tootja Cleveron sõlmisid koostöölepingu, mille tulemusena liidab DPD enda Pickup pakivõrgustikku Cleveroni Collect.Net-i robotlahendustega pakiautomaadid.

Cleveroni Collect.Net võrgustikku kuulub hetkel kaheksa üle Eesti paiknevat pakiautomaati, mis tegutsevad avatud võrgustiku põhimõttel. See tähendab, et automaate võivad kasutada kõik kullerfirmad, aga ka e-poed ja eraisikud pakkide hoiustamiseks ilma transporditeenuseta. 

“Cleveroni Collect.Net-i robotautomaatide liitmine meie juba olemasolevasse võrgustikku toob meid klientidele veelgi lähemale ning jätab igaühele mugavuse valida, kas soovib pakki kätte saada DPD pakiautomaadist, meie Pickup võrgustikuga liitunud lähedal asuvast poest või leidlikust Cleveroni pakirobotist,” selgitas DPD tegevjuht Rainer Rohtla pressiteates. “Lisaks üha laienevale võrgustikule on aga selle koostöö puhul eriti oluline Cleveroni innovaatilisus, mis on e-kaubanduse kasvu arvestades DPD jaoks üks prioriteete.”

Collect.Net’i turundusjuht Reelika Maranik märkis, et otsus DPDga koostööd tegema hakata tuli lihtsalt, kuna DPD eristub just oma uuendustega kaasas käiva mentaliteediga ning mõlema ettevõtte tulevikuvisioonid pakiveo valdkonnast kattuvad. “Meil on arenduses mitmeid uusi lahendusi, mis meie avatud võrku järjest integreeritakse ning loodame, et koostööd DPD-ga jätkub veel pikaks ajaks,” lausus Maranik.

Seoses Collect.Net pakirobotite liitmisega DPD Pickup võrgustikku tõstetakse ümber ka mõned DPD enda pakiautomaadid, et need oleksid klientidele võimalikult mugavates asukohtades. Näiteks liigutati Tartu Eedeni pakiautomaat ümber Tartu Anne Prismasse, sest Eedenis on juba olemas ka Collect.Net pakirobot. DPDl on lähiajal kavas pakiautomaate veelgi juurde muretseda.

Cleveron on Eesti kapitalil põhinev tehnoloogiaettevõte, mis arendab pakkide edastamise tehnoloogiaid. Hiljuti sõlmis firma koostööleppe USA kaubandushiiu Walmart’iga ning paigaldasid esimese pakiroboti Hispaaniasse koostöös Inditexiga, mis on enim tuntud Zara rõivabrändi omanikuna. 

DPD võrgustikku liidetud Collect.Net pakirobotid asuvad:

- Tartu Lõunakeskus- Tartu Eedeni keskus- Tallinn Depoo (Telliskivis)- Tallinn Kadaka Selver- Tallinn Pirita Selver- Tallinn Sikupilli keskus- Viljandi Uku keskus- Rakvere keskväljak

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077