Autor: Logistikauudised.ee • 17. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ridango piletisüsteem võitis Klaipeda hanke

Ridango validaator Tallinnas
Autor: Marek Metslaid
Eesti tehnoloogiaettevõte Ridango võitis Leedus riigihanke, mille tulemusel seatakse Klaipeda bussidesse üles uudne piletisüsteem, mis sarnaneb Tallinnas ja Tartus kasutuselolevatega.

Sõlmitud lepingu tulemusena jõuab Ridango tehnoloogia Klaipedas 231 ühistranspordisõidukisse, kuhu paigaldatakse kokku üle 400 validaatori.

Leedukatele ei tarnita mitte ainult seadmeid, vaid ka kesksüsteem ning hilisem opereerimisteenus. Kogu süsteemi käivitamine on planeeritud järgmise aasta keskpaika.

„Leedus kanna kinnitamine on meie jaoks oluline samm teel saamaks suurimaks valdkonna tegijaks Põhjamaades ja Baltikumis.“ ütles pressiteate vahendusel Ridango tegevjuht Erki Lipre, kelle sõnul on Leedu juba neljas turg, kuhu viimastel aastatel edukalt sisenetud. Varasemalt on ettevõte tarninud tehnoloogiat ja tarkvara Eestisse, Rootsi ja Gröönimaale.

Leedukad kiidavad Ridango ennast tõestanud lahendust. „Oleme ootusärevad, et saame võtta kasutusele uue e-piletisüsteemi. On hea teada, et lahendus on välja töötatud, testitud ja kasutusel Eestis, mis on tuntud kui kõrgel tasemel IT-riik,“ ütles Klaipeda transpordiameti direktori asetäitja Andrius Samuilovas.

„Ühistranspordi arendamine on prioriteet kõigis suuremates linnades. Meie tehnoloogia teeb inimestele sõidukogemuse mugavamaks ja annab ühistransporti korraldavatele ettevõtetele väärt informatsiooni, mille põhjal liine ja väljumisi korraldada. Ridango lahenduse vastu on huvi väga suur ja kindlasti saame lähiajal veelgi uutest projektidest kuulda,“ lisas Ridango müügidirektor Argo Verk.

Ridango AS on 2009.aastal asutatud Eesti tehnoloogiaettevõte, mis tegeleb ühistranspordi pileti- ja reaal-aja süsteemide arendamisega. Firma pakub omavalitsustele ning ettevõtetele “võtmed-kätte" lahendusi, toimides nii kompleksse teenusepakkujana.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077