Autor: Logistikauudised.ee • 29. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Renault Grupp, Microsoft ja VISEO lõid esimese digitaalse hooldusraamatu prototüübi

Autor: Renault
Renault Grupp koos Microsofti ja VISEOga ehitasid sel suvel valmis auto digitaalse hooldusraamatu prototüübi. Prototüübi loomisel kasutati blockchain-tehnoloogiat, mis tagab, et informatsioon auto passis on talletatud kindlalt ja turvaliselt.

Seni on autoomanike ja nende autode kohta käivat informatsiooni salvestanud erinevatesse süsteemidesse küll autotootjad, kindlustajad, remonditöökojad ja teised. Digitaalse hooldusraamatu prototüüp näitab aga, et kogu vajalikku informatsiooni on võimalik talletada ühte kohta, kust see on ka autoomanikule lihtsasti kättesaadav.

Kui digitaalne auto hooldusraamat kasutusele võetakse, tähendab see, et ka auto müümisel teeb müüja kogu autoga seonduva informatsiooni ostjale nähtavaks. Nii on tulevikus järelturult autode soetamisel võimalik saavutada ostjate-müüjate vahel suuremat usaldust.

Auto digitaalse hooldusraamatu prototüüp on loodud avatud lähtekoodiga, kasutades Blockchain tehnoloogiat. Rohkem informatsiooni selle tehnoloogia kohta, mis võimaldab salvestada autoga seotud informatsiooni tõhusasse võltsimiskindlasse digitaalsesse hooldusraamatusse: https://azure.microsoft.com/en-us/solutions/blockchain/

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077