Autor: Logistikauudised.ee • 11. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riia lennujaam püstitas aprillis uue reisijaterekordi

Riia lennujaam
Autor: Riia Lennujaam
Käesoleva aasta aprillis teenindas Riia lennujaam ligi 490 tuhat reisijat, mis on kõigi aegade aprillikuine rekord, teatas Riia Lennujaam.

Reijate arv kasvas eelmise aasta aprilliga võrreldes 16,1%. 2017. aasta esimese nelja kuuga teenindas lennujaam 1,6 miljonit reisijat, mis on 6,3% enam kui 2016. aasta sama perioodi jooksul.

31,2% aprillis teenindatud reisijaist olid transiitreisijad, s.o. 31,8% rohkem kui mullu samal kuul. Esimese nelja kuuga teenindas Riia lennujaam 451 835 transfeer- ja transiitreisijat, mis on 17,3% enam kui mullu.

Ligi 54% kõigist aasta esimese nelja kuu jooksul lennujaama läbinud reisijatest olid rahvusliku lennufirma airBalticu kliendid. Viimase reisijate arv kasvas eelmise aastaga võrreldes 23,3%. Iiri odavlennufirma Ryanairiga lendas 16,1%, Ungari odavlennufirma Wizz Airga 8,2% Riia lennujaama teenindatud reisijaist.

Esimese nelja kuu jooksul teenindas Riia lennujaam 21 301 õhusõidukit - ligi 3% enam kui eelmisel aasta.

Käesoleva aasta suvel saab Riiast lennata 89 erinevasse sihtkohta. Uute lennufirmadena on alustamas RusLine (Moskva liin) ja Ellinair (Kreeta liin). Kokku opereerivad Riia lennujaamast sel suvel lendusid 17 lennuettevõtet.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077