Autor: Logistikauudised.ee • 5. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TOP 10 riiki, kuhu eestlased enim pakke ja kirju saadavad

Enim pakke ja kirju liigub Saksamaale, Suurbritanniasse, USAsse ja Soome.
Foto: Andres Haabu
Eestist pannakse saadetisi teele 97% maailma riikidesse. Omniva koostas edetabeli, kuhu eestlased kõige enam pakke ja kirju saadavad.

Omniva pakiäri valdkonna juhi Sten Argose sõnul kasvad e-kaubandus, eriti piirideülene e-kaubandus tohutu kiirusega. “Kuigi välismaalt Eestisse saabuvate pakkide hulk on suurem, siis saadetakse ka meilt välismaale märkimisväärsetes kogustes saadetisi,“ märkis Argos. Kui suur osa välismaised pakke tuleb Eestisse Hiinast, siis Eestist liigub kõige rohkem pakke Saksamaale, Suurbritanniasse ja Soome.

Pakke saadeti Eestist 73 erinevasse riiki ning ligi pooled välismaale saadetud pakkidest lähevad nelja kõige populaarsemasse riiki – Saksamaale, Suurbritanniasse, Soome ning Ameerika Ühendriikidesse. „Kõige populaarseimaks sihtriigiks on Eesti pakisaajate jaoks Saksamaa, kuhu suundub ligi viiendik kõigist välismaale saadetud pakkidest,“ selgitas Argos.

Pakkide TOP10 sihtriiki:

1. Saksamaa

2. Suurbritannia3. Soome4. USA5. Venemaa6. Rootsi7. Taani8. Prantsusmaa9. Itaalia10. Norra

Maailma mastaabis on aga Omniva märkimisväärseimaks tulemuseks vahendada 3% Hiinast väljuvatest saadetistest. Just nii palju Hiina piiriülesest e-kaubandusest moodustasid Post11 poolt möödunud aastal vahendatud ligi 40 miljonit saadetist. 2015. aastal oli Hiina e-kaubanduse maht 703 miljardit eurot. “Arvestades Post11 kasvuprognoose vahendame tulevikus veelgi suuremat osa kogu maailma e-kaubandusest,” rääkis Argos.

Kuigi kirjamahud on aasta-aastalt langustrendis, saadetakse kirju laiaulatuslikumalt üle maailma. Nimelt saadeti tähtkirjasid Eestis möödunud aastal 191 erinevasse riiki, sealhulgas eksootilistesse sihtkohtadesse nagu näiteks Vanuatu, Põhja-Mariaanid ning Mikroneesia. Populaarseimad sihtkohad on aga samad, mis pakkide puhulgi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077