1. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omniva aprillinali sai tõeks

Aasta tagasi lubas Omniva lennukiga Boeing 777-200 otselende Hiinast Tallinna. Täna toimuvadki Omniva otselennud Hiinast Tallinna, lennukiga TU204.
Foto: Omniva, Katrin Esken
Aasta tagasi teatas Omniva 1. aprillil, et paneb Hiinast Tallinna lendama otselennu, millega tarnitakse Aasiast kaupu ja vajadusel veetakse ka reisijaid. Nali saigi aasta jooksul tõeks ja Omnivale saabub kaup otselennuga Hiinast.

Aasta tagasi öeldi, et 1. aprillist hakkab Omnivairi nime all lendama kaubaveoks kohandatud Boeing 777-200 Hiinast Tallinnasse. Lennuk koos meeskonnaga renditakse Hiina lennukompaniilt China Southern Airlines. Lendudega toimetatakse Tallinnasse Omniva klientide Hiinast tellitud kaubad. Postkontorites lubati müüma hakata ka reisijate pileteid. Omniva 1. aprilli otselendude uudise leiab SIIT.

Möödunud aasta suve lõpus teataski Omniva, et lõi e-kaubanduse toetamiseks ühisfirma Hiina suurima erakapitalil põhineva kullerfirmaga S.F. Express. Koostöö Hiina kullerfirmaga oli aga alanud juba varem, sest esimesed lennukid Hiinast Omnivale saadetud kaubaga maandusid Tallinnas juba juulis. Lennukid pandi käiku, et kiiremini transportida üha kasvavat pakimahtu Hiinast. Omniva kommunikatsioonispetsialisti Mattias Kaivi sõnul veavad lennukid kõikvõimaliku e-poodidest tellitud pakke alates riietest ja ehetest kuni elektroonika ja sisustuselementideni välja. Ta ütles, et lennugraafiku tihedus sõltub mahtudest. „Näiteks jõulude eel maandus Tallina lennujaamas lausa iga päev üks kaubalennuk Hiinast.“ Kaiv lisas, et lennugraafik võib kindlasti tulevikus tiheneda, sest mahud aina kasvavad.

S.F Express lendab Tallinnasse erinevat tüüpi lennukitega, sõltuvalt kaubakogustest. Peamiselt on siiani kasutatud lennukeid TU204. Aprillist hakkavad lendama ka Boeing 757-200.

Omnivair Boeing 777-200, mille Omniva lubas eelmise aasta aprillinaljas panna tegema otselende Hiinast Tallinnasse.
Foto: Riini Saluri, Omniva personalijuht

Autor: Tanel Raig, logistikauudised.ee toimetaja

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077