Autor: Harry Tuul • 14. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadam sai uue juhi

Valdo Kalm
Foto: Eiko Kink
AS Tallinna Sadama nõukogu valis tänasel koosolekul ettevõtte juhatuse esimeheks Valdo Kalmu, kes alustab tööd alates 1. märtsist 2016, teatas ettevõte.

Tallinna Sadama nõukogu esimehe Aare Targa sõnul on Valdo Kalmul rahvusvahelise ettevõtte kauaaegse tippjuhi kogemus ja ta sobib hästi juhtima üht Eesti edukamat riigi omanduses olevat äriühingut. „Valdo Kalmu kasuks rääkis tema pikk juhtimiskogemus ühest Eesti suurimast ja ajas palju muutunud ettevõttest, samuti väga tunnustatud ja laitmatu äriline taust, hea analüüsivõime ning tugev strateegilise mõtlemise oskus,“ kommenteeris Aare Tark juhatuse esimehe valikut pressiteate vahendusel.

Valdo Kalm

Lõpetanud TTÜ-s automaatika- ja telemehaanika eriala.

1986. aastal alustas ta Tallinna Telefonivõrgu hooldusspetsialistina, jätkas peainsenerina ning haldus- ning müügidirektorina.

1997. aastast kuulus ta Eesti Telefoni juhatusse ja alates 2000. aastast oli Elioni juhatuse esimees.

2003. aastal sai Valdo Kalm EMT juhatuse esimeheks ning  aastatel  2007-2015 oli ta Eesti Telekomi juhatuse esimees.

Abielus ja tal on 2 last.

Tallinna Sadama uus juhatuse esimees näeb oma esmaste eesmärkidena nii ettevõtte hea maine taastamist, seniste peamiste tegevussuundade arendamist kui ka ettevalmistustööde lõpuleviimist parvlaevaliiklusega opereerimise alustamiseks. "Minu eesmärk on Tallinna Sadama positsiooni tugevdamine konkurentsitihedal Läänemere kauba- ja reisijateveo turul. Selle alus on Tallinna Sadama, ettevõtte töötajate, klientide ja partnerite vastastikune usalduslik koostöö," lausus Valdo Kalm.

Tallinna Sadama juhatuse esimehe konkursil oli kokku ligi sada kandidaati: 35 inimest esitasid avalduse avalikule konkursile ning neile lisandus personaliotsingufirma Amrop sihtotsinguga leitud üle kuuekümne kandidaadi. 

AS Tallinna Sadam on Eesti suurim kauba- ja reisisadamatekompleks. Sajaprotsendiliselt riigile kuuluv ettevõte koosneb viiest sadamast: Vanasadam, Muuga sadam, Paldiski Lõunasadam, Paljassaare sadam ja Saaremaa sadam.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077