Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 26. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik ostab 43 uut päästeautot

Foto: Andras Kralla
Päästeamet saab lähiaastatel 43 uut päästeteenistuse põhiautot, mis on valmistatud Poolas ja mille kogumaksumus on 15,3 miljonit eurot.

Siseministeeriumi korraldatud riigihanke päästeteenistuse põhiautode tarneks võitis Poola ettevõte "WAWRZASZEK ISS Spólka z ograniczona odpowiedzialnoscia" Spólka komandytowa, kes on üks juhtivatest erisõidukite tootjatest Euroopas.

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul on uute päästeautode ostmine järgmine loomulik käik päästetehnika uuendamisel. "Mõni aeg tagasi ostsime uued redelautod, nüüd põhiautod ja järge on ootamas paakkonteinerid, paak- ning konteinerautod. Seda kõike selleks, et ajaga kaasas käia ja olla valmis pakkuma inimestele parimat päästeteenust,’’ lausus minister.

Pevkur tõi uute autode vajadusena näiteks, et praegu päästeametis kasutuses olevast 96 põhiautost 15 ehitatud enne 1997. aastat ning 34 sellised, mille ehitusaasta on vahemikus 19972003. "Samas on väljavahetamisele minev päästetehnika veel päris heas seisus, mis võimaldab osa tänastest autodest anda vabatahtlike päästjate kasutusse ja seeläbi parandada ka vabatahtlike võimekust, kuna nende autod on kohati väga vanad ja amortiseerunud,’’ lausus Pevkur.

Esimene põhiauto peaks Eestisse saabuma hiljemalt järgmise aasta juulis, Kõik masinad peavad Eestisse olema jõudnud hiljemalt veebruaris 2018. Ühe põhiauto hinnaks on 354 900 eurot.

Päästevarustusega komplekteeritud põhiautode rahastamiseks kasutatakse vahendeid Keskkonnainvesteeringute Keskuse kaudu Euroopa Ühtekuuluvusfondist ning riikliku kaasfinantseeringu vahendeid. Hooldus- ja remonttööde eest tasutakse päästeameti eelarves ettenähtud vahenditest.

Autor: aripaev. ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077