Autor: Tanel Raig • 9. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas 1000 uut parkimiskohta

8.aprillil käivitus eestlaste välja töötatud uus nutikas parkimisrakendus Barking, millega tekib Tallinna kesklinnas juurde ligi 1000 uut parkimiskohta.

Barkingu rakendusega avaneb autojuhtidel võimalus parkida seni avalikkusele suletud olnud parkimiskohtadele, nagu erinevate asutuste parklad, korteriühistute parklad ja eraparklad. Kokku on Tallinna Kesklinnas liitunud rakendusega juba 13 parklat maksimaalselt ligi 1000 parkimiskohaga nii vanalinna, südalinna kui kesklinna parkimistsoonides.

Järgmistel nädalatel lisandub veel sadu uusi parkimiskohti. Tänaseks on teiste seas liitunud rakendusega Estonia Teater, Rahvusraamatukogu, Tallinna Inglise Kolledži spordihoone jpt atraktiivse asukohaga parklad.

Barkingu müügi- ja arendusjuhi Mikk Mosese sõnul on rakenduse eesmärk pakkuda inimestele võimalust parkida odavamalt ja mugavamalt kui linnatänavatel. „Rakenduse kasutajad saavad interaktiivse kaardi pealt välja valida endale sobiva parkimiskoha ning selle ette broneerida, mis tagab parkimiskoha olemasolu. Samuti on Barkinguga parkimine alati soodsam kui linnatänavatel: südalinnas algab Barkinguga parkimistund 1,99 eurost,“ selgitas Moses.

Ettevõtte tegevjuhi Kustas Kõivu sõnul aitab rakendus hajutada koormust Tallinna südalinna parkimiskohtadele, andes inimestele võimaluse parkida parkimiskohtadele, kuhu varem neil ligipääs puudus. „Näiteks Tallinna südalinnas on tänava ääres hetkel 612 parkimiskohta, mille täituvus on linnavalitsuse hinnangul ligi 95%. Barkinguga tekib parkimiskohti samas suurusjärgus juurde“ rääkis Kõiv.

„Samuti kutsun ülesse korteriühistuid, asutusi ja ettevõtteid, kellel on Tallinnas parkimiskohti üle, Barkinguga liituma, et panna maa tühjalt seismise asemel tulu teenima,“ lisas Kõiv.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077