Autor: Indrek Kald • 11. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linn korraldab Ülemiste ühisterminali ideekonkursi

Tallinna linnaplaneerimise amet korraldab Ülemiste ühisterminali arhitektuurse ideekonkursi.

Reisiterminali on planeeritud Rail Balticu lõppjaam ja Tallinna linna ühisterminal. Teises etapis nähakse ette võimalus maaliinide bussijaama ehitamiseks.

"Loodetavasti laekub konkursile ohtralt arvestatavaid ja teostatavaid ideekavandeid ning saame neist parima reisiterminali edasise projekteerimise aluseks võtta," ütles abilinnapea Taavi Aas pressiteates.

Lahenduse puhul on üheks eelduseks seatud parima funktsionaalsuse ja säästliku hoolduse saavutamine.

Ühisterminali asukohaks on planeeritud Peterburi tee ja raudtee vaheline ala Ülemiste raudteejaama juures.

Ideekonkursi eesmärk on saada parim arhitektuurne ja asendiplaaniline lahendus reisiterminali hoonele koos ümbritseva avaliku ruumi (linnapargi) ja tervikliku liikluslahendusega ning mahuline ettepanek vahetult külgnevale alale täiendavalt planeeritavatele hoonetele.

Konkursiga soovitakse leida ühisterminali hoone ja ümbritseva avaliku ruumi projekteerija. Võidutöö lahendused võetakse aluseks edasiste detailplaneeringute (nii Ülemiste ühisterminali detailplaneeringu kui Peterburi tee 2 kinnistu detailplaneeringu) koostamisel.

Võistlustingimuste väljatöötamisel selgus vajadus saada arhitektuurne ja linnaruumiline lahendus esialgselt kavandatust laiemale alale, kaasates kogu maa-ala Ülemiste raudteejaama ja Peterburi tee vahel, et tagada terminali leitavus ja juurdepääsetavus ning terminali toetav kvaliteetne linnaruum.

Linnavalitsus eraldas reservfondist ideekonkursi korraldamiseks täiendavalt  10 000 eurot. Ideekonkursi korraldamise eelarveks on kavandatud 40 000 eurot. 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077