Autor: Indrek Kald • 28. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

airBaltic pööras mulluse hiidkahjumi tänavu kasumiks

Mullu üheksa kuuga pea 27 miljoni euroga kahjumisse jäänud Läti lennufirma airBaltic on tänavu samal ajal teeninud 750 000 eurot kasumit.

Seejuures saadi kolmandas kvartalis 13,2 miljonit eurot netokasumit.

airBalticu juhi Martin Gaussi sõnul saavutati üheksa kuu netotulemustes muljetavaldav paranemine. "Kasumlikuks saamine oli valulik protsess, mis nõudis äri iga aspekti hoolikat ümberhindamist," selgitas ta firma pressiteates.

"See nõudis ka probleemide teadvustamist. Me pidime lõpetama mitmetel liinidel lennud. Me vähendasime ka oma lennukite arvu 34-lt 25-le, mida tehti osana lennupargi moderniseerimise programmist. Sel suvel muutsime ka lennugraafikut ning saavutasime efektiivsuse kasvu, lennutades iga lennukit 15% enam. Meie äriperspektiivist vaadatuna on lennukid tiibadega "tehased" ning parem lennukikasutus tähendab vähem aega maa peal ning väiksemaid ühikukulusid, mida saame ka oma reisijaile pakkuda," kirjeldas Gauss.

Hoolimata mahutavuse vähenemisest tootis airBaltic tänavu üheksa kuuga 255,96 miljonit eurot tulu, parandades mullust tulemust 2% võrra.

airBalticu võrgustikus on üle 60 sihtkoha Euroopas, Skandinaavias, Venemaal, SRÜ riikides ning Lähis-Idas. 1995. aastal loodud firma omanik on Läti riik 99,8%ga. airBalticu lennuparki kuulub 25 lennukit: viis Boeing 737-500, kaheksa Boeing 737-300, ning 12 Bombardier Q400Next Geni. airBaltic pakub otselende kolmest pealinnast – Riiast, Tallinnast ja Vilniusest.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077