Tanel Raig • 4. september 2013
Jaga lugu:

Transpordifirmadel aegade parim teine kvartal

Tänavu teises kvartalis olid transpordiettevõtete tulud 487,27 miljonit eurot, mis on sektorile aegade tulusaim teine kvartal. Edu taga on maanteetranspordi kaubavedude kiire kasv.

Statistikaameti andmetel olid transpordiettevõtete tulud tänavu teises kvartalis 3,8% suuremad kui eelmisel aastal samal ajal. Ka kunagi varem ei ole transpordiettevõtete tulud aasta teises kvartalis nii kõrgele küündinud.

Kasvu on vedanud maanteetransport, mille tulud on aastataguselt 253 miljonilt eurolt 279 miljoni euroni. Väikest kasvu on näidanud ka veetransport. Langenud on õhutranspordi tulud. Peamine kaotus on tekkinud reisijateveol teenitud tuludest (-6,47 miljonit eurot), mille taga on ilmselt Estonian Airi tegevuse koomale tõmbamine. Enim on kaotanud aga raudteeveod, mille tulud on aastaga kahanenud 14,1%.

Võrreldes tänavu esimese kvartaliga olid transpordiettevõtete tulud suuremad 17,8%. Samas Eesti Konjuktuuriinstituudi juulis läbi viidud küsitluse järgi olid transpordiettevõtted järgmise kolme kuu suhtes negatiivselt meelestatud – 50% ettevõtetest nägi, et nõudlus järgnevatel kuudel väheneb. Samuti on veonduse ja laonduse sektoris viimase aasta jooksul märkimisväärselt vähenenud töötajate arv.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt