Tanel Raig • 21. august 2013
Jaga lugu:

Sadakond logistikaspetsialisti asus õppima TTÜ suvekoolis

Tehnnikaülikoolis algas täna tarneahela juhtimise ja logistika suvekool, mis tõi koolipinki üle saja töökogemusega spetsialisti.

Tänasest kuni järgmise kolmapäevani toimuv koolitusteseeria keskendub tarkade lahenduste kasutamisele tootmise ja kaubanduse tarneahelas, ostujuhtimise korraldamisele ning rahvusvaheliste logistikalahenduste väljatöötamisele. Igal koolituspäeval osaleb pea 80 inimest.

Täna algav suvekool keskendub tarneahela juhtimisele, logistikale ja ostujuhtimisele, andes võimaluse värskendada oma erialaseid teadmisi pikaajalise töökogemusega spetsialistidel, magistrantidel, teiste erialade õppuritel kui ka laiemal avalikkusel. Tegemist on jätkuga juunis toimunud logistika suvekooli esimesele moodulile, mis keskendus transpordiplaneerimisele.

"Meil õnnestus kaasata suvekooli lektoriteks pikaaegse praktilise kogemusega inimesi," rääkis TTÜ logistikainstituudi tarneahela juhtimise õppetooli hoidja ja suvekooli üks korraldaja Hele Hammer. "Suvekooli üheks eesmärgiks on välja tuua praktilised, õpetlikud ja konkreetsed näited ettevõtete pinnalt - milline oli olukord enne, milliseid uuendusi juurutati, mis sellest kasu oli ja ka milliseid vigu tehti," lisas Hammer.

Praktiliste näidetega esinevad Coca Cola Hellenic, Prisma, Ensto, Rimi, Ericssoni, PKC Eesti, Telema ja mitmetes teistes Eesti ja välisettevõte spetsialistid. Jutuks tulevad tarneahela kavandamise strateegiad ja koostöö, IT roll tootmises, laonduses ja veokorralduses, teenuste sisseostmine ja laonduse korraldamine, ostja mõõdikud, hangete korraldamine ja palju muud.

Suurima rahvusvahelise mõõtme toob sisse logistikale keskenduv suvekooli osa, mille viib läbi logistika algtõdedest kuni nippideni rahvusvahelises logistikas Hollandist pärit õppejõud Dolf Tuinhout.

Suvekoolis tutvustatakse ka TTÜ logistikainstituudi erialasid neile, kes plaanivad eriala TTÜsse magistriõppesse või täienduskursustele õppima tulla.

Suvekooli korraldab eelmisel aastal asutatud TTÜ Logistikainstituut, mille õppe- ja teadustöö keskendub logistikale, transpordiplaneerimisele ning tarneahela juhtimisele. Logistika Suvekool 2013 saab teoks Tallinna Tehnikakõrgkooli ja Tallinna Tehnikaülikooli logistika ja tarneahela juhtimise õppekavade arendusprojekti raames. Projekti toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee