Autor: Ave Lepik • 1. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reisijad lõksu jätnud rongi juhtumit uurib TJA

Tehnilise Järelevalve Amet (TJA) alustas menetlust, et selgitada välja, miks jäi 27. juulil Saue jaamas 1500 inimest 40 minutiks rongi lõksu.

Hetkel on teada, et juhtumi põhjus ei olnud ohutusnõuete rikkumine, sest rongi juhtsüsteemid toimisid õigesti, tuvastades Saue jaamas ülekoormuse ning takistades rongi edasi liikumist, vahendas TJA peadirektori referent Katrin Luuken pressiteates.

Algatatud menetlus keskendub kitsalt sellele, kas rongijuhi edasine tegevus oli nõuetekohane ning kas rikuti ohutusreegleid.

TJA lisab, et maksimaalne lubatud inimeste arv rongis on piiratud rongi tehnilise võimekusega. "Antud juhul on selge, et veoettevõtja sellega ei arvestanud, mistõttu rongi juhtsüsteem seiskas rongi," lisas Luuken.

Kuna kõik asjaolud ei ole TJA-le veel teada, on ametil raske anda hinnangut rongijuhi tegevusele. "Olukorras, kus reisil tekib tehniline rike või ilmneb mõni muu edasist kulgu takistav asjaolu, on ilmne, et sellest teavitatakse reisijaid. Reisi katkemisest teavitamine on üks osa kvaliteetsest klienditeenindusest, mida jälgib tarbijakaitseamet," täpsustas TJA oma pressiteates.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077