Autor: Indrek Kald • 11. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sakkov: ühistöö Turkishi nimel

Tänasest Istanbul-Tallinna liini avava Turkish Airlinesi siia saamine oli peaaegu rahvuslik ühispingutus, ütles Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov.

Türgi lennufirma Tallinnasse meelitamine võttis aega kolm ja pool aastat. "Turkish Airlinesi Tallinnasse saamise nimel on tohutult pingutanud Eesti diplomaadid ja poliitikud, isiklikult välisministri ja presidendini välja," sõnas Sakkov.

Mullu Tallinnas toimunud liiniarenduskonverentsil Routes Europe teatas lennufirma liini avamisest. Veel aasta kulus ettevalmistuseks ning täna maandub 80aastase kompanii esimene regulaarlend Tallinnas.

Saabumisel kell 14.20 võetakse lennuk vastu vesiväravate ja lindilõikamise tseremooniaga, millele järgneb Turkish Airlinesi, Tallinna Lennujaama ja välisminister Urmas Paeti pressikonverents.

Turkish Airlinesi liinivõrk toob Tallinnast ühe ümberistumise kaugusele 200 sihtkohta kuuel mandril, lisaks täidab ta kaardil tühimiku, mis Tallinnast vaadates valitseb lennukaardil Araabia riikide, Aafrika, Balkani ning Kesk-Aasia kohal. Tallinna Lennujaama teatel muutuvad paljud eksootilised Aasia sihtkohad, nt Sri Lanka, Hongkong, Maldiivid ja Jaapan senisest palju kättesaadavamaks.

Istanbuli-lennud toimuvad kolmel korral nädalas. Tallinnast alustades jääb vahepeale ka tunniajane tehniline vahepeatuse Vilniuses. Vilniuses maha minna ei saa, seal lahkuvad üle Tallinna koju jõudnud leedukad ning peale võetakse uued, Vilniusest reisi alustavad reisijad. Tagasi Tallinnasse lennatakse otse.

Turkish Airlines valiti Euroopa parimaks lennufirmaks kahel viimasel aastal järjest. Lennufirma võitis 2010. aastal ka auhinna parima Euroopa toitlustuse eest turismiklassis. Skytraxi maailma lennundusauhindade küsitluses osales 18 miljonit lõbu- ja ärireisijat kogu Euroopast.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077